Kort info til at sakse i for kunder og relationer

Signe Wenneberg regnes for at være en af Danmarks fremmeste bæredygtighedseksperter. Signe skaber opmærksomhed om bæredygtighed gennem sit virke som forfatter, journalist, foredragsholder, redaktør, tv-journalist, blogger, bestyrelsesmedlem og selvstændig rådgiver for virksomheder. Signe er uddannet retoriker fra Københavns Universitet. Medlem af Etisk Råd i perioden 2013-2016. Bestyrelsesmedlem Friland (øko-kød). Medlem af Realdanias bedømmelsesudvalg/Underværker (byggeri). Er en af tre stiftere bag det uafhængige netmedie – den nye digitale avis – www.pov.international. Udkommer på POV især med positive indtryk fra naturen, rejser og det bæredygtige liv. Hvis det da ikke lige handler om madspild. Forfatter til talrige fagbøger – heraf enkelte prisbelønnede – om kommunikation, klima, bæredygtighed, mad, høns og ikke mindst haven, som er Signes yndlingsbeskæftigelse

Privat info

SW er 49 år. Har to sønner på 17 og 21 år. Bor skiftevis i lejlighed i Hellerup og i hus på landet udenfor Tisvildeleje.

Nørd-info for mine kunder. Læsertal 2017

Signe forklarer: – “Læsertal bliver man spurgt om konstant. Det er der ikke noget nyt i. Sådan var det også på papiravisen i gamle dage. Mine tal kommer her: Faste antal læsere på blogs – cirka 65.000 – enkelte blogs læses af 260.000. Læserprofil: De er mest mellem 35-44 år (mange yngre end det) og langt flest kvinder (86 pct) og langt flest i store byer. Antal followers på Instagram: 22.4 K.  Typisk antal visninger for en post 20.000. Antal followers på Facebook: 21.000+4999 = Over 26.000. Twitter knap 6000. Antal followers på Pinterest 3300. Klout score 70-71-72 = altid på top ti over mest læste journalister i DK efter Klout (samlet SoMe-læsninger). Bloggen POV har stabilt 600.000 sidevisninger på FB om ugen, minimum 150.000 unikke læsere om måneden (selv i stille juli). Mit blogindlæg på POV (om at skralde mad – link her) havde 280.000 sidevisninger og det er jo værd at tage med.

September 2017.

For bloggersamarbejde og kommercielle samarbejder kontakt min agent: Pernille C. Lotus // SMAC Agency // Mobil +45 27284248 // Mail pernille@smacagency.comwww.smacagency.com

WENNEBERG – FIRMAET

Velkommen til firmaet Wenneberg & Co. – her på siden finder du min blog og du kan nemt finde vej til at købe mine bøger.

Nedenfor kan du se hvad jeg arbejder med og læse de væsentligste presseklip.

Mit job består af at holde foredrag og forestå jeg workshops – ude – og hjemme (jeg lægger hus til). Samt være ordstyrer. Det er helt perfekt, for det er hvad jeg som retoriker er uddannet til. Desuden rådgiver jeg om kommunikation ifbm. bæredygtighed og bæredygtigt design.

Jeg er kreativ redaktør og journalist på POV. Jeg er forfatter og udkommer med flere bøger i 2017. Og en gang i mellem underviser jeg.

Jeg indgår i kommercielle samarbejder og laver sponsoreret indhold, hvis jeg kan stå tretusind procent inde for et produkt og hvis det er bæredygtigt og gør verden til et bedre sted. Ellers ikke. Alt kommercielt går gennem min agent: Mail pernille@smacagency.com

Læs med på www.pov.international, et nyt medie, jeg var medstifter af 1.februar 2016 og som hastigt fik mange hundrede tusinde læsere hver uge. POV er hastigt blevet en meget stærk spiller i det danske mediebillede. Det har affødt en del travlhed til følge her i det lille firma. Se presseklip nederst.

Mit efterhånden lange CV er omskrevet til prosa og sat sammen, så det er til at “sakse” i nedenfor, for dem, der skal præsentere mig som foredragsholder, ordstyrer, tv-deltager eller andet.

Skærmbillede 2015-12-10 kl. 22.15.05

Wenneberg & co. 2016

KORT: Signe Wenneberg er 49 år. 25 års erfaring. Ansat på Politiken som kun 23-årig. Forfatter, journalist, foredragsholder, redaktør og selvstændig rådgiver. Rådgivning handler om strategi, kommunikation og bæredygtighed.

Signe Wenneberg er uddannet retoriker fra Københavns Universitet.

Medlem af bedømmelsesudvalget hos Realdania Underværker-kampagnen for byggeriets ildsjæle – (2015- fortsat).

Medlem af Etisk Råd + medlem af Etisk Råds udvalg for bæredygtigt forbrug (2013-2016).

Valgt til Frilands bestyrelse fra (juni 2016-fortsat). Arbejdet i Friland handler om økologi og dyrevelfærd.Skærmbillede 2016-04-09 kl. 12.11.40

Formand for IRMAs kundebestyrelse 2015-2016.

Medinitiativtager af det uafhængige netmedie www.pov.international.

Aktiv humanist og klimaaktivist.

Sætter en ære i at holde en god tone i debatten. Har i 2016 været vært for en serie en-times samtale-radio-podcasts under titlen Tal Ordenligt for Heartbeats.

Deler desuden især positive indtryk fra naturen og det bæredygtige liv på Instagram. www.instagram.com/signewenneberg

Fra 2015 fast blogger for Huffington Post – verdens største nyhedsmedie.

Besøg gerne disse sider, der opdateres dagligt (se link her på sitet).

Signe Wenneberg arbejder ofte i større projekter og i co-creation med andre. Er ekspert i at opbyggeIMG_4444 bevægelser, mobilisere og projektlede døgnet rundt. Er kendt for at have et meget stort “reach” på sociale medier. Dette forsøger Wenneberg at bruge til noget fornuftigt. Som at skabe folkelige bevægelser omkring bæredygtighed bredt forstået.

Eksempler:

BEVÆGELSE 1.  Seneste mobiliseringen til #hjemløse #polarkulde – januar 2016. Var primus motor på en indsats, der endte med at åbne seks-syv nødherberger i København, mens kulden var værst og som endte med i en utrolig positiv ånd at involvere Venligboerne, Facebook-borgere, Frelsens Hær, Det runde bord, Folkets Madhus, Kirkens Korshær, Røde Kors, Den amerikanske Ambassadør samt en hel hær af fantastiske frivillige. Et enkelt opslag delt en tilfældig fredag aften nåede at blive læst af 1.8. millioner danskere = stor reach.
BEVÆGELSE 2. Et andet eksempel er det vellykkede projekt “Brombærhuset” fra 2014- som var verdens første FSC-certificerede træhus på pæle. Det tænkt som en prototype – en case – som let lader sig kommunikere. Skabt i co-creation med FSC Danmark (leverede viden). Al kommunikation lykkedes og huset får i dag besøg af delegationer fra ind- og udland, der vil vide mere om at bygge med træ – og som vil tale om resiliens, bæredygtighed, nøjsomhed, vikingers metoder, cirkulær økonomi, genbrug og husrum, der giver åndelig glæde, husterapi, udsigt, der giver udsyn, indeklima, der giver velbefindende osv. Der blev lavet en holistisk all-round kommunikation med sociale medier, foredrag, bog, tv, workshops med vidensdeling, avisartikler, boligartikler, samarbejde med kommune og kommuner osv. Formål: At massekommunikere bæredygtighed og resiliens for at nå flest muligt og dermed forsøge at forandre verden til det mere bæredygtige.
BEVÆGELSE 3. Et tredje eksempel er italesættelsen af dyrevelfærd og økologi via bevægelsen Burhønsenes Befrielsesfront, som Wenneberg skabte i 2011. Der er i dag over 14.000 medlemmer og det er lykkedes at sætte bæredygtighed, burhøns, buræg, burkyllinger og dyrevelfærd på dagsordnen i en grad, der ikke er set før. Med direkte forandringer hos producenter og detail til følge – plus en målbar ændring af efterspørgslen hos forbrugerne. Arbejdet med at sætte fokus på burhøns gjorde, at Wenneberg i 2013 blev tildelt en pris fra Dyrenes Beskyttelse (der derefter tog initiativ til kampagnen Ægtivist). Buræg udfases nu af alle dagligvarebutikker i Danmark.

SW er ikke medlem af et politisk parti. Uafhængig af økonomiske interesser.

KORT TEKST TIL KLIP: Arbejder som selvstændig rådgiver og formidler. Fungerer som ordstyrer, Skærmbillede 2014-07-29 kl. 00.49.19konsulent, redaktør, strateg, foredragsholder, forfatter, underviser, journalist, programmedarbejder på tv og kommunikations-rådgiver.

UDDYBNING AF FAGLIG FORSTÅELSE: Er som retoriker optaget af “hensigtsmæssig kommunikation”. Er specialist i  kommunikere bæredygtighed. Herunder: Bæredygtigt Byggeri. Cirkulær økonomi. Ressourcespild. Vand. Affald. Klima. Genbrug. Fødevare-problematikker.

Flere ord til at klippe i for den, der skal sakse noget tekst: Siden Signe Wenneberg blev tilknyttet Politikens kulturredaktion som kun 23-årig og har hun – på tv, på skrift og i talrige bøger – især dækket stofområder indenfor kultur, livsstil, tendenser, rejser, mode, fødevarer, gastronomi, dyrevelfærd, forbrug, forbrugere, detail, sundhed, etik, livsstilssygdomme, fødevarepolitik… Foruden medieudvikling, sociale medier, telekommunikation, positiv kommunikation – og over økologi, cirkulær økonomi, klima, bæredygtighed, affaldsstrategi, resiliens, holistisk stress-forebyggende byggeri, arkitektur, byudvikling, hus, have og “urban farming”.

Det er disse områder, der fortsat formidles. I tekst, workshops og foredrag osv.

Climatemarch - demo in Copenhagen because of the start at UN COP21 Paris,

Climatemarch. 10.000 participated in demo in Copenhagen / UN COP21 Paris / dec. 2015. Photo: Jakob Dall

UDVALGTE PRESSEKLIP NEDENFOR

En af de mest læste journalister på sociale medier i Danmark  i januar 2016 nåede et enkelt af mine indlæg ud til 1.8 millioner.

Dec. 2016 – Drop selfies og vis hvad du kan! interview hos webmagasinet Sustaindaily

Nov. 2016 – Om at være meget flittig og meget taknemmelig over at have fået en uddannelse – blog om bæredygtighed hos superblogger emilysalomon.dk

skaermbillede-2016-11-20-kl-09-06-48Dec. 2016 – den sidste side i  Eurowoman

2016 – Om at ville leve modigt, selv om man er en bangebuks – fysioterapeuternes blad

2016 – om at bruge drivhuset som haveterapi – forsiden af Designtillæg, Politiken

Julen 2015 – Politiken Søndag – nr.10 artikel om det bæredygtige Brombærhus

December 2015 – Vær den forandring du ønsker at se i verden, Kronik om klima i Berlingske, m. Etisk Råd-kollega Mickey Gjerris

December 2015 – om COP21, Klimakonferencen og Bæredygtighed, i Huffington Post

2015 – om kantine-mad og vigtigheden af at dække et pænt bord – kantinernes fagblad

Oktober 2015 – klima-kronik i Heartbeats. Om regeringen og COP21. “Nedrivningsholdet”.

Oktober 2015 – gæst hos Master Fatman, Radio24syv 

September 2015 – bliver fast blogger på Huffington Post

September 2015 – udnævnt som formand for IRMAs nye kundebestyrelse. Valgt af COOPs ledelse.Skærmbillede 2016-08-09 kl. 15.50.18

Juli 2015 – Berlingske, portræt – om at formidle bæredygtigt

Juni 2015 – se det her: Tillæg til Jyllandsposten

Forår 2015 – Berlingske MS søndag. Portræt. Kvinden, der spiste desserten først.

Efterår 2014 – skriver serie om bæredygtigt byggeri hver søndag i Politiken

Sommer 2014 – Politiken – om det bæredygtige sommerhusbyggeri 

Forår 2014 – Børsen Weekend – Sådan holder Signe Wenneberg fri

Vinter 2014 – karriereportræt i KOMMUNIKATIONEN.dk (Dansk Journalistforbund)

Vinter 2014 – udpeget til medlem af Etisk Råd 

November 2013 – NY BOG OM ALTANER udgivet i samarbejde med Altan.dk

Oktober 2013 – er hovedperson i “Kender du typen?” på DR1 (optaget i august)

Juni 2013Signe Wenneberg er blandt de nye navne i Blå Bog 

Maj 2013 – Signe Wenneberg vandt Mad+Medier-prisen for “Bedste bog om mad 2013” (Spis Din Have, Gyldendal).

Juni – 2013 , interview http://kommunikationen.dk/Bag-om-faget/En-bog-der-vil-andre-en-flig-af-verden/

2010 – Om diabetes – og alle bør spise som diabetikere – forsiden af SAMVIRKE

“Floras Blomsterbog” – udgivet i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum (se mere her www.facebook.com/florasblomsterbog)

Baggrundsinterview om arbejdsliv og hvad der er vigtigt i livet… : http://hverdage.dk/signe-wenneberg/

UDVALGTE UDGIVELSER FRA SW’s forfatterskab

 • HØNS – hvad jeg ved om at holde høns. Rosinante. April 2017.
 • GRØNNE HVERDAGSTIPS – Rosinante, oktober 2016
 • Byg Bæredygtigt – med træ, genbrug og nøjsomhed. Lindhardt&Ringhof, 23.marts 2015.
 • Altanen – din have i højden, udgivet i samarbejde med Altan.dk, november 2013
 • Floras Blomsterbog, udgivet i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum, maj 2013
 • Hønsebogen – en lille pixibog om hønsehold, for WWF, 2013
 • Spis din have, Gyldendal, 2012
 • Lev livet selv – en bog om positiv kommunikation i forbindelse med skilsmisser, 2010
 • Haveterapi – en bog om hvorfor du får det bedre udendørs. Politikens forlag, 2009.
 • Bidrag til Brev til mit yngre jeg, Pretty Ink, 2008.
 • Barndommens Have – sådan skaber du en god have til dine børn, Kroghs forlag, 2007.
 • Morgenfruer og løjtnantshjerter – en havehuskebog uge for uge. Politikens forlag, 2007.
 • Komsammen – spis sammen, Politikens forlag, november, 2005.
 • Heldige Kartofler – fortællinger fra havelivet, elkjaeroghansen, november 2003.
 • Bidrag til Fremtidens Familie, Høst og søn, oktober 2002.
 • Den Første Have – et nyt liv udendørs, Gyldendal, maj 2002.
 • Bidrag til Fem@il, en dialogbog af netværket Øst for Gener, Aschehoug, 2000.
 • Borgerlige Ord Efter Revolutionen, med Antorini, Dahl, Goldschmidt og Reiermann, Gyldendal, 1999.
 • Bidrag til og ghostwriting af: Kunsten at gøre sig umage, Gyldendal, 1998.
 • Den nye udfordring – samtaler om løn som ledelsesværktøj, Finansministeriet, 1998.
 • Red. af: Kære Far og Mor – Skilsmissegenerationens voksne børn fortæller, Aschehoug, 1997. (Antologi).
 • Bidrag til Skrivehåndbogen, red. Christian Koch og Eva Heltberg, Gyldendal, 1997.
 • Bidrag til Norden Kvinders Paradis? Nordisk Ministerråd, 1994.

signe_albright_web

BONUSINFO TIL CV

Medlem af Etisk Råd (udpeget af d.v. fødevareminister Karen Hækkerup) 2014-2017 (til udgangen af 2016)

Formand for Irmas kundebestyrelse 2015-2016

Ressourceambassadør for miljøministeriet (under d.v. miljøminister Kirsten Brosbøl)rp_Skærmbillede-2012-02-08-kl.-08.24.352-238x300.png

Medlem af bedømmelsesudvalget hos Realdania Underværker-kamagnen for byggeriets ildsjæle – FORTSAT

Idemager, entreprenør og projektleder på verdens første FSC-certificerede hus 2014

Bestyrelsesmedlem “Maritime Nyttehaver” (2013-2015)

Stifter af Burhønsenes Befrielsesfront med ca 14.000 medlemmer – fra 2011

Stifter af, leder og bestyrelsesformand for Albrightgruppen (erhvervsnetværk for kvinder) 2006-1015

Røde Kors ambassadør – “Klub 100” (2009-holdet)

Ambassadør for FSC-mærket træ – fokus på at bygge bæredygtigt rp_945554_648537941839754_190951413_n-300x300.jpg

Tdl. Ambassadør for WWF’s klimakampagen – Earth Hour

Tdl. Ambassadør for Danmarks Naturfredsnings vandkampagne

Tdl. medlem af bestyrelsen for Center for IT-forskning (forskningsministeriet)

Tdl. formand for Miljømærkenævnet (miljømærkerne Svanen og Blomsten) udpeget af d.v. miljøminister Connie Hedegaard

Tdl. medlem af Statsminister Poul Nyrups Marienborgtænketank

Har været opstillet for S i Gentofte til Folketingsvalget i 2011. Fik ikke gjort en blå kommune rød og meldte mig ud af politik for at fortsætte som uafhængig journalist

Har haft en butik i Kongens Have – som både rummede mit kontor og var en boghandel for havebøgerrp_IMG_2150-200x300.jpg (sluttede 2011)

Har rejst som frivillig tre gange i Afrika og Asien for at sætte fokus på pigers/kvinders rettigheder (empowerment) for humanitære organisationer Dansk Flygtningehjælp og Danmission/Danida

Har tidligere været direktør for Mediabureauet Vizeum (stoppede i 2008). Været chefkonsulent hos Kjær&Kjærulf (stoppede 2001). Været tilknyttet DR som programmedarbejder. Været redaktør på Livsstilsprogrammer på TV2. Skrevet fast for Alt for Damerne, Bo Bedre, Ude og Hjemme, Berlingske, Politiken, Søndag, IN, Kommunikationsforum mfl.