Det er nu det er nu.


Hyldeblomstsaft from Signe Wenneberg on Vimeo.

Saml mange skærme langt væk fra trafikos og hundetis. Blomsterskærmene skal ikke vaskes, men tjek, at der ikke er små sorte dyr i dem. Til 100-150 skærme skal du bruge 2 breve vinsyre/citronsyre, 8-10 usprøjtede citroner i halve eller skiver (smid enderne væk), 2-4 kilo rørsukker (efter smag) og kogende vand nok til at dække. Du skal bruge et fad/en spand af plastic eller emalje, da syren ikke duer sammen med en gryde af metal. Saften trækker i tre-fire dage. Hældes i omhyggeligt rengjorte flasker (kogende vand og atamon) med en par dråber atamon. Hyldeblomstsaft skal på køl og også helst i fryseren, da det ikke kan holde sig særligt godt. Du kan til gengæld have hyldeblomstsaft hele året, hvis du bare putter det i fryseren (i plastflasker – eller i glasflasker, der er ikke er fyldt op). Husk at si saften ordentligt (saftpose eller med viskestykke i si).

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...