“Jeg har også en indre hippie, der vil gå i spraglet tøj og have kødfrie dage”. HTS
Er på vej til Folkemøde. Skal både være klimaaktivist, bæredygtighedsfortaler, madnørd, ordstyrer, moderator, paneldeltager, indkøber, klidmoster, festdeltager, journalist, vikar for en politiker eller to… Jeg er blevet tilbudt at sove på værelse med min storebror og papstorebror, hvad jeg håber på at undgå, fordi de larmer, måske skal jeg bo i et sommerhus med nogle byrådspolitikere, eller også overtager jeg et værelse fra en, der har meldt afbud. Det ved jeg ikke. Men jeg ved, at jeg er her (noter her, så kan jeg også selv finde dem).
Torsdag 11.juni
15.15 – 16.00 – ”Skal jeg have frihed til at æde mig ihjel?” på L&Fs stand. P-pladsen ved Allinge Røgeri, F1. Hvor går grænsen mellem den løftede pegefinger og de gode intentioner om at få danskerne til at leve så sundt, at samfundet kan skrue ned for sundhedsudgifterne? Deltagere: Karen Hækkerup, Administrerende direktør, Landbrug & Fødevarer. Lars Seier Christensen, Direktør, Saxo Bank. Signe Wenneberg, Journalist, Signe Wenneberg. Claus Juel-Jensen, Direktør, Netto. Sagt i den debat:
18.00-19.00 – Fødevarer og byggeri – det handler om bæredygtighed. Kom endelig herhen og få en øl med mine venner fra Gribskov! Arrangør: NytGribskov. Traktement: Øko-mad v. Kok Thomas Elletoft fra Rabarbergården + øko-øl. F20 Skipperhuset – Ved Allinge Røgeri / Bibliotek. Samtale. Klima/miljø, Fødevarer. Ordstyrer: Signe Wenneberg, bæredygtighedsaktivist og selvbygger i Gribskov
PANEL: Signe Frese, bæredygtighedsansvarlig COOP + ressourceambassadør. Mette Touborg, borgmester i Lejre + formand for Måltidstænketanken. Emil Blauert, rådgiver, Chora Connection – center for bæredygtighed. Torben E. Hoffmann Rosenstock, Direktør Danske Restauranter og Cafeer. Anders Gerner Frost, politiker NytGribskov – og kendt som ejendomsmægler fra tv
TORSDAG L&F – FEST kl.20-22 – lounge party 🙂
Fredag 12.juni. DEBAT: Skilsmisse – ikke for børn?! 11.30-12.30. Allinge Røgeri, F5. EGMONT. Panel:Karen Ellemann (V). Signe Wenneberg, forfatter og medlem af Etisk råd. Rasmus Kjeldahl, Børns Vilkår. Maj Heide Ottesen, SFI
12 juni. Kl. 13:00 – 14:00. Kan mindre madspild få Danmark på verdenskortet?
ORDSTYRER/MODERATOR . Sted: B9 Turismeministeriet – Nordlandspladsen.
Kan vi blive ligeså dygtige og opnå samme internationale anerkendelse, når det kommer til madspild? For hvor dygtige er vi egentlig til at passe på ressourcerne? Og hvordan korresponderer det med den internationale anerkendelse, når vi danskere smider 700.000 tons fødevarer ud årligt? Kunne vi, hvis vi satte os for det, tænke i nye baner, udvikle og indarbejde nye samhandelskoncepter, forbrugs- og indkøbsvaner, der blev styrende for vores adfærd?
Velkomsttale ved Miljøminister Kirsten Brosbøl
Torben E Hoffmann Rosenstock, Direktør, Danmarks Restauranter og Cafeer. Selina Juul, Stifter og Årets Dansk 2014, Stop Spild af Mad. John Wagner, Adm Direktør, De Samvirkende Købmænd. Niko Grünfeld, Spidskandidat, Alternativet. Anette Badsberg, Ansvarlig for indsats mod madspild, Hørkram Food Service A/S – Danmarks største leverandør til kantineleverandør
Arrangør: Danmarks Restauranter og Cafeer. Stop Spild Af Mad. Turismeministeriet.
12 juni kl. 15-15.30 (16). Hansen Agenda. Unilever.
ORDSTYRER/MODERATOR. Strandvejens Mødetelt. Selina og Ida Auken laver mad først… CO2-venlig mad
Panel: Panelet bestående Ida Auken, Yasmine Khattar-Larsen, Lars Hvidtfeldt og John Erik Hermansen debatterer. Der er mulighed for spørgsmål fra salen
Unilever Food Solutions afholder arrangementet om bæredygtige fødevarer i landets storkøkkener. Med fokus på hvordan vi skaber en fødevaresektor og rammerne for, at offentlige storkøkkener kan levere konkurrencedygtig kvalitetsmad, uden at gå på kompromis med hverken natur eller landmandens forretning.
Efter arrangementet vil der være hygge, hvor nogle af kokkene fra kokkelandsholdet laver mad.
Kl. 16-17. COOP – Brugsen Allinge. DEBAT
Debatten foregår fredag d. 12 juni kl. 16.00- 17.00 foran Brugsen i Allinge, Østergade 30. J62 Coop ved SuperBrugsen – Kæmpestranden. Kl. 16.15 starter paneldebatten ude foran Brugsen til kl. 17.00
Moderator er Journalist fra Politiken Thomas Færgemann. Undervejs vil Thomas også spørge publikum om der er varer de gerne så mindre af, eller om de vil have frihed til at handle, så vær klar til at få publikums ”dom”.
PS: Signe: Vil du have levende høns på scenen? 🙂
EGMONT FEST 18.30-21.00 Allinge røgeri
Mad med mening / Kom til middag med toppen af fødevaredanmark. Kl. 19.00 til 21.30 Det gamle Missionshus. Pilegade 7b, 3770 Allinge
FOOD og Madkulturen inviterer dig og andre nøglepersoner fra fødevaredanmark på middag og netværk under årets Folkemøde. Vi byder på lækker middag med lokale råvarer. Du bringer meningerne med til bords. Middagen er uformel, og i løbet af aftenen vil der være skåltaler med meninger om noget af alt det, som mad kan.
FOOD Madkulturen
Rud Pedersens fest – 20 og 24 – fredag.
LØRDAG
Etisk Råd er arrangør af et debatarrangement om Sundhedsdata lørdag kl. 11:30 til 12:30. Her deltager blandt andre Lægemiddelindustriforeningen, Danske Regioner, Novo Nordisk og Forbrugerrådet Tænk i en dialog om Rådets anbefalinger. Peter Lund Madsen er moderator. Det foregår v Brandstationen i Teknologirådets Telt. D4.
Jeg er på 21435463, hvis nogen skal finde mig.