Botanisk Gin

I april 2018 lavede vi et lille gin-firma: Wenneberg og Sønner Botanisk Gin. Og det er gået over al forventning. I kan købe vores gin mange, mange steder – listen over hvem der sælger, kan ses på botaniskgin.dk.

Hvem er vi? Mine sønner og jeg. Simon læser biologi-biotek på Uni og er 23 år, Noah er 18 år og er på biotek-linjen på sit gymnasium og jeg, ja, jeg er vel en slags botaniker og gammel bartender. Hvad giver det til sammen? Perfekte muligheder for at lave en rigtig god gin… Og den har da også fået rigtig gode anmeldelser…

Vi har skabt vores gin sammen med Braunstein Destilleri. Som ligger smukt på Køge Havn. Det er min hjemegn – og det er vigtigt, for man skal huske hvor man kommer fra (indenfor vinproduktion ville man tale om “terroir”). Vi har smagt os gennem mange prøver. Vi har arbejdet med indsamlede urter og blomster. Vi har testet. Vi har arbejdet længe på etiketten. 

Vores gin kommer i ganske små håndholdte aftapninger (batches). I to udgaver: En med farve som rosevin, den er mild. Min favorit. En lidt mere maskulin, uden farve. Drengenes favorit. Begge smager af hyldeblomster, enebær, citronverbena, citrontimian og roser – og umiskendeligt af gin. Det er 40 procent alkohol, destilleret 6 gange, farven kommer fra hindbærinfusion.

Vi kommer til at få brug for venners hjælp til at sprede ordet. Bestillinger af denne gin, som vi aldrig har smagt bedre, kan sendes til mig – og man kan også bestille via vores side på www.botaniskgin.dk

Signe Wenneberg

Signe Wenneberg er forfatter og foredragsholder - samt uafhængig journalist. Udkommer på egne platforme. Er især at finde på Instagram - her på bloggen - og på Facebook-siden. Følg med hvis du interesserer dig for hverdagsaktivisme, dyrevelfærd, bæredygtighed, ressourcer, hus og have, mad og madspild.

Pin It on Pinterest