Er du bygherre? Planlægger du at købe en bolig? Står du foran et byggeprojet? Arbejder du med projekter? Mangler du den hjælp og de gode råd, der vil spare dig for tusindvis af kroner? Spekulerer du over hvor man skal ende og begynde? Hvad skal prioriteres først? Hvad du for alt i verden skal undgå?
Hvad skal du huske før du køber? Når du har købt? Mens du venter på at overtage? Hvilke håndværkere skal du have fat i først? Hvilke tilladelser? Hvordan? Hvem gør hvad hvornår? Hvad kan du selv gøre? Eller er du i før-fasen og på vej til at købe ny bolig – sommerhus, flexbolig, lejlighed eller hus? Og er bange for at tage fejl? Er haven for stor, vender den rigtigt, er den for lille? Er huset nu det rigtige for din situation, er området rigtigt, er stilen rigtig?
At købe noget forkert kan ikke alene betyde økonomisk ruin, men kan også være ganske ulykkeligt for dig og familien. At købe det rigtige fra begyndelsen vil give megen glæde – og sikre dig mod økonomiske tab.
Når du har købt: Tænker du måske at følge ejendomsmægleres ”gode råd” om nye vinduer, nye gulve, nye trapper – men en lille stemme indeni siger ”hvorfor købe nyt, når det gamle virker” og “hvad med æstetikken” og “hvordan passer det lige ind i den grønne omstilling?”
Men der er måske ikke så mange blandt dine håndværkere – der giver dig ret, vel? Og du har måske brug for gode argumenter for at stå imod presset fra ”byggemafiaen”? For slet ikke at tale om ejendomsmægleren, der måske mente, at det hele var lige til at flå ned og ud. Hør ikke på dem.
Synes du, at det er en jungle at finde ud af hvad der er ET GODT BYGGERI? Hvad man skal kigge efter? Hvad der skal rives ned? Hvad der skal bevares? Hvad historien bag huset er – og hvordan du finder frem til den historie? Og hvordan der skal graves frem til bygningskulturarven, æstetikken og det originale udtryk ved at rode med selve huset? Og vil du også gerne bygge bæredygtigt, med genbrug og måske med træ (ligesom fx Brombærhuset – #signessustainablehouse) og med mest mulig omtanke for klimakrisen?
Kursets opbygning
På en kursusdag med Wenneberg & Co. (som firmaet hedder) lærer du sammen med Signe Wenneberg og relevante gæsteoptrædende, hvordan du griber det hele an. I hus og have (lejlighed og sommerhus). Vi kører små hold, så du kan komme til orde og spørge. Signe Wenneberg hiver hele sin værktøjskasse frem og deler generøst hjemme i maskinrummet. Vi viser dig, hvordan du gør det samme som dem, der gør det bedst når de bygger. Vi lærer dig hvor du kan søge gratis inspiration. Vi sparer dig for mange penge. Ved at give dig redskaberne til at vide, hvad du skal gøre hvornår og hvordan du kan være på forkant med dit byggeri. Hele tiden et skridt foran håndværkerne. På dette kursus lærer du at gribe et byggeprojekt an.
Du får mange kommunikations-værktøjer. Du får introduktion til fagtermer. Bliver introduceret for materialer. Får skabeloner du kan følge, når du skal i gang med dit eget projekt. Får adgang til links, adresser, telefonnumre – alle der bygger ved, at det er uvurderligt. Du får konkrete værktøjer, konkret viden om, hvordan du arbejder med dit byggeprojekt. Måske kan du ikke bygge så meget selv – men du kan vide, hvad der skal gøres hvornår.
Du vil på kurset få blik for at mødre og kvinder er særligt gode til den slags projektleder-overblik. Og at et byggeprojekt er ikke spor svært. Det handler om projektledelse og mentalt overblik. Undervejs vil der være tid til flere bordrunder. Vi er et lille hold og vi kan lære af hinandens byggeerfaringer. Der vil være fokus på den aktuelle situation vi står i lige nu. Kursus-deltagerne opfordres til at søge sammen som bygge-netværk efterfølgende.
BEMÆRK: Efter kurset får du, hvis du ønsker det, senest to uger efter kursusdagen en personlig samtale på op til 30 minutter for at afstemme, hvordan du får bygget kursets teori og praksis ind i dit projekt, så du får optimalt udbytte i forhold til det du skal bruge viden til.
Forplejning
Der vil blive serveret te med mere når du ankommer og en skøn grøn frokost (i drivhuset når det er lunt) midt på dagen. Det er med i prisen.
Hvem er kursusdeltagerne?
Alle der har lyst til at blive bedre til at gribe projekt hus-have-byggeri an. Mænd og kvinder. Bygherrer og dem, der rådgiver bygherrer. Ingen særlige forudsætninger. Vi optager max 10 deltagere på kurset, så der er plads til at fordybe sig i hver enkelt deltagers situation og arbejde individuelt med hver deltager.
Hvad skal du gøre inden kurset for optimalt udbytte?
Du skal have gjort dig tanker om, hvad der er vigtigst for dig i forhold til dit arbejde/dit byggeprojekt, dit haveprojekt, dit huskøb. Tænk også over hvilket kræfter du har. Hvor meget du realistisk selv kan udføre. Hvad dit budget er. Hvad er den overordnede værdi – værdigrundlag – for dit hus-have-projekt. Lav gerne en liste. Det kan være at drivhus er vigtigere for dig end at have et køkken og det vil der på dette kursus være fuld forståelse for. Det er vigtigt, at du tænker over dine personlige prioriteter. Ingen kan gøre alt, man alle kan gøre noget – og hvad ønsker du at gøre, for at skabe et dejligt hjem?
Undervisere
Underviser Signe Wenneberg, dagsordensættende bæredygtighedsekspert, uddannet retoriker, ekspert i kommunikation på tværs af medier, selvstændig rådgiver og projektleder Har mange års erfaringer med at have- og byggeprojekter og med at formidle dem på kurser, i bogprojekter, på landsdækkende tv, i podcast og på Instagram. Signe Wennebergs byggeerfaring begyndte, da hun voksede op i Boholtehus, der er den tidligere skovridergård til Bregentved Gods og blev inspireret af de dygtige håndværkere her. Til hun som ung istandstatte en meget gammel lejlighed, derpå endevendte et flerfamilieshus, ombyggede en villalejlighed med ekstra tilbygninger, byggede verdens første FSC-certificerede træsommerhus på pæle, istandsatte en fredet købmandsgård (2022) og endelig – istandsatte det bevaringsværdige @studiehuset (2023).
Desuden vil der være gæsteundervisere og de studentermedhjælpere, der får det hele til at glide.
Tid og sted – skriv dig på venteliste, næste kursusdag annonceres snart. Onsdag den 20.september 2023 fra 10.30-16.00 hos @studiehuset i Hellerup. Se mere til huset via Instagramprofilen @studiehuset.
Er I en gruppe – så foreslå endelig andre datoer, før jeg annoncerer de næste kursusdage.
Kurset slutter kl.16.00. Men efter kurset har du mulighed for (hvis du har lyst) at blive hængende til kl.17.00, så du kan netværke med de andre kursister og læse i de bøger og se på de materialeprøver, der er lagt frem til inspiration.
Pris og tilmelding: Kurset koster 3.495,00 kr. Inkl. frokost. (Der er fri og nem parkering).
Du får en faktura fra vores CVR-nummer til jeres CVR-nummer, hvis det ønskes. *Der lægges således moms på regningen.
Tilmelding kan udelukkende ske via mail til signe@signewenneberg.dk – din plads er sikret, når den er betalt. Når du har sikret dig din plads, så får du en mail fra Signe Wenneberg med uddybende spørgsmål til dit arbejde/dit projekt, som skal tjene til at være en slags indledende lektion, som sætter tanker i gang, så du kan få mest muligt ud af kurset. Du vil også få mulighed for at fortælle om dine ønsker til vægtning mellem indhold om have og om hus – sådan at kurset kan blive optimalt for dig og de andre kursister.
Fremtidige kurser: Der bliver en workshop om HAVE – skriv hvis du vil med – så samler jeg tilmeldinger.
Der bliver flere kursusdage som den om byggeri: Og vi pønser også på kursusdage for særlige grupper – fx for dem med indflydelse på offentlige byggerier, kommunal forvaltning af veje, parker og byggerier og dem, der kommer fra byggebranchen. Her kunne der være større fokus på biodiversitetskrisen, LCA (livscyklusanalyser på materialer og bygninger), ESG (environmental, social, and corporate governance), samt de 17 bæredygtige verdensmål. Vi overvejer særlige temadage og tager gerne imod ønsker – også til gæsteundervisere og datoer.
Der bliver – fordi der er forespurgt – også en workshop om kommunikation, om at skrive, om strategisk brug af sociale medier, især for dem, der skal bruge den slags i deres arbejde… Skriv hvis du vil med på sådan en workshop.
Wenneberg & Co laver også workshops i hele landet for børn og voksne – som vil vide mere om at dyrke, kompostere, holde høns, tage del i den praktiske grønne omstilling. Skriv hvis du vil booke sådan en workshop i din hjemkommune, hvor I måske arbejder med grøn omstilling.