Foredrag

Verdensmål? Klima? Bæredygtighed? Byggeri, forbrug. køkken, hus og have i en bæredygtig kontekst? Hverdagsaktivisme? Fokus på hvad medarbejdere, forbrugere og borgere selv kan gøre? Hos mig får du de gode praktiske cases og et optimistisk fremtidssyn – på trods af den altdominerende klimakrise, som vi står midt i…

Som uddannet retoriker er jeg trænet til at holde foredrag – det er mit fag – og jeg elsker det. Jeg kan tale for meget små og meget store forsamlinger. Jeg har fokus på den fremtidssikrende kommunikation og forsøger derfor at efterlade tilhørerne med lyst til at gøre en forskel i verden – og ikke totalt klimakrise-slukørede.

Ring og lad os tage en uforpligtende snak om et foredrag hvor som helst i landet. Send også gerne en mail.

Du bliver ikke mødt af en booker, når du ringer. Jeg tager mig selv af det vigtige arbejde det er, at finde ud af præcis hvad din forsamling har brug for.

Heldigvis oplever jeg altid god respons på mine foredrag fra tilhørerne. Og det er med den største fornøjelse, at jeg fortsætter dialogen med folk i tiden efter foredraget.

Book et foredrag nu

Hvad har din gruppe af tilhørere lyst til at høre om?

KLIMA: Skal det handle om hverdagsaktivisme? Så er du kommet til den rette. Jeg fortæller om klima, miljø og bæredygtighed på en måde, så man ikke er ved at krepere af tungsind efterfølgende. Ingen kan holde ud at høre om dommedag. Og det er ved gud grød nemt, at være sortsynet, når det kommer til klima, miljø og bæredygtighed – især når verdens politiske klimaer ikke arbejder hurtigt nok for store grønne fælles løsninger. Men der er et steder med lys – og de steder peger jeg på. Det handler blandt andet om hverdagsaktivisme, om at ingen kan gøre alt – men alle kan gøre noget – og om innovation. Det handler om bæredygtighed i praksis… Og jeg viser eksempler fra nogle af de ting, jeg selv har været involveret i, så kan vi grine af det: Det handler fx om Burhønsenes Befrielsesfront, stop for madspild, bæredygtigt byggeri og megen anden klimaaktivisme.

 

HAVE: Eller skal vi tale om fremtidens have? Den perfekte have – der er perfekt, når den ikke er perfekt? Haveterapi? Den Spiselige Have? Grønne Hverdagstips? Hvordan et storkøkken omlægger til økologisk drift? Bæredygtighed – i køkkener, i byggeri, på arbejdspladser – eller i foreninger? Vandsugende belægninger. Giftfri have. Vild med vilje. Der er meget godt og grønt at tale om.

 

Generelt om foredrag

Jeg holder aldrig to ens foredrag. Alt bliver skræddersyet til begivenheden.

Jeg vil altid gerne være behjælpelig med at sammensætte tekst og foto til web og lokalpresse.

Ligesom jeg altid meget gerne deler begivenheden på mine forskellige kanaler, for at sikre godt fremmøde til eventen. Der er flere hundrede tusind, der kigger med hver uge, så vi kan godt få budskabet ud.

Jeg har 25 års erfaring med at holde foredrag og være ordstyrer for store forsamlinger. Jeg er uddannet foredragsholder og taleskriver: Det bliver man ved at læse faget Retorik på Universitetet. Foredrag er min hjemmebane. Og jeg synes det er super sjovt at stå på en scene og tale uden manuskript. Det gør mig aldrig nervøs, men altid glad! Det kan mærkes i salen.

Pris for foredrag: Det taler vi om i telefonen. 

Signe Wenneberg

Er du foredragsarrangør? Så kan du klippe tekst her:

Signe Wenneberg regnes for at være en af Danmarks fremmeste bæredygtighedseksperter. Hun skaber opmærksomhed om bæredygtighed gennem sit virke som forfatter, foredragsholder, bestyrelsesmedlem og journalist.

Signe Wenneberg er uddannet retoriker fra Københavns Universitet. Medlem af Frilands bestyrelse. Medlem af Etisk Råd i perioden 2013-2016.

Udkommer dagligt på instagram og på sin egen blog, hvor hun især deler positive indtryk fra naturen og det bæredygtige liv. Hvis det da ikke lige handler om madspild, byggeri og havetips.

Forfatter til talrige fagbøger – heraf enkelte prisbelønnede – om kommunikation, klima, bæredygtighed, mad, høns og haven, som er Signe Wennebergs yndlingsbeskæftigelse.

Kig nedenfor for inspiration til foredrag.

Her er nogle foredrag jeg har holdt…

Glæde og udfordringer i en bæredygtig øko-omstilling – Rudersdal kommune

Mere information

Teksten til dette foredrag lød således. Bringes her som inspiration.

Hvordan bevares arbejdsglæden, når arbejdspladsen er under forandring i en økologisk omstilling af storkøkkener?

Hvordan finder man mening med galskaben – med bæredygtigheden? Er det ikke lige meget?

Signe Wenneberg holder et sjovt og selvironisk foredrag om hvorfor bæredygtighed er så vigtigt, hvad Burhønen Maggie har lært os om dyrevelfærd og hvad der foregår ude i fryserne i Rudersdal, hvor der er mad fra Kina, men ikke fra en nærliggende køkkenhave. Forud for foredraget har Signe været på besøg i flere storkøkkener og talt med deltagere og mødt deres udfordringer med den økologiske omstilling.

Bonusinfo: Signe Wenneberg har en årelang baggrund i restaurationskøkkener før hun blev journalist.

Rengøringsteknisk Forening bæredygtighedstema – et sjovt foredrag om at alle bække små giver en stor å

Mere information

Hvis du går ind på min Instragram-profil og kigger på skovbilledet den 7.november kan du se en meget ærlig evaluering af, hvordan jeg forbereder mig og hvad der skal til for at holde et godt foredrag. Det kræver forberedelse af være sjov og få tilhørerne med. Især når det handler om noget, som kan forekomme lidt kedeligt. Og hør her rengøring + bæredygtighed = gab.

Men det er ikke kedeligt! Jeg fik en fantastisk evaluering. Og det var virkelig en sjov dag, denne dag, hvor jeg talte om tre bevægelser, hvor jeg har arbejdet aktivistisk med bæredygtighed: Burhønsenes Befrielsesfront. Bæredygtigt Byggeri. Madspild.

Bæredygtighed i by og landsby – Grundfør Favrskov kommune

 

Mere information

Teksten til dette foredrag lød således. Bringes her som inspiration.

Signe Wenneberg kommer og fortæller om sit arbejde med bæredygtighed – og hvordan hun har oplevet det, at komme fra landet, flytte til byen og flytte på landet for nylig. Det kommer der mange gode grin ud af.

Vi taler om urbaniseringens muligheder og begrænsninger, bæredygtigt byggeri, stressede kontorlandskaber, arbejdsmiljø, selvforsynende køkkenhaver, bæredygtig husterapi, kompost med kaffegrums, høns og plastikforurening og drikkevand. Samt ikke mindst: Fremtidens have, der for Signe helt indiskutabelt er en have med mest mulig nytte til flest muligt: Altså en nyttehave og køkkenhave, hvor der produceres mad og holdes dyr.

Fremtidens have – Aalborg, Fredrikshavn og Aarhus

 

Mere information

Jeg har holdt foredrag om Fremtidens Have en del gange på det seneste. 

Sådan skrev den venlige arrangør i Aalborg. Jeg holdt foredraget for en fyldt sal i Skråen:

Signe Wenneberg er uddanet jounalist med lokalt og globalt miljø på dagsordenen fra morgen til sent. Hun er en eventyrlig formidler af hvad hun læser, hører og oplever. Vi har nyligt haft besøg af Signe Wenneberg, men fik det gjort alt for kort. Derfor er hun tilbage i Aalborg med en ny fortælling; – som vi har kaldt: Signe Wenneberg for viderekomne!

På Aros – i Aarhus – lød det således og man kaldte foredraget “New Gardening”

Jeg havde selv skrevet dette indlæg – det gør jeg ofte – så jeg gik i dybden med indholdet inden foredraget. Også for dem, der ikke ville kunne komme.

I Frederikshavn havde man skrevet sådan om mit besøg.

Hvordan ser en klimaaktivist ud – foredrag på Testrup højskole

Mere information

Her tekst som arrangøren har skrevet om foredrag. Brug det til inspiration

Signe Wenneberg kommer og fortæller om sit arbejde med bæredygtighed.

Hun kommer ind på alt fra bæredygtigt byggeri, stressede kontorlandskaber, arbejdsmiljø, selvforsynende køkkenhaver, bæredygtig husterapi (hvad det så end er), kompost med kaffegrums, høns og plastikforurening og drikkevand.

Signe Wenneberg er en af Danmarks mest læste journalister og er aktuel med bøger om bæredygtighed. Hendes motto er: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Der vil være både foredrag og plads til samtale og diskussion.

Bæredygtig livsstil – hvordan? Kosmopol FOF København

 

Sæt et grønt aftryk. Fremtidens forbrugere komposterer selvom de bor i lejlighed. De bruger mulden til haver på tagrygge og i altankasser. De holder høns i baggården, som leverer æg til gengæld for grødrester. Og de køber ikke særligt mange ting, for det fik de for meget af engang omkring 2016. Hvorfor? Fordi vi alle har et etisk ansvar i forhold til madspild, klima, dyrevelfærd, forurening og transport og her gør din egen omstilling til en bæredygtig livsstil også en forskel! Mød Signe Wenneberg – en kompromisløs klimakriger som spiser, køber og forbruger produkter, der imødekommer hendes bekymring for den klima- og finanskrise som vi befinder os midt i. Hør hende fortælle, sin egen historie, og hvordan du selv kan træffe bæredygtige beslutninger, så du sætter positivt CO2-aftryk på verden. Få konkrete fif til en bæredygtig livsstil i byen og bliv en mere rebelsk forbruger – og lær lidt sund, gammeldages bondelogik. Husk: Ingen kan gøre alt. Men alle kan gøre noget!

Kig nedenfor for klassiske foredrag.

Her er nogle af mine mest populære foredrag

nye kurser og workshops

Foredrag om tips og tricks til Instagram

I anledning af artiklen om Instagram er jeg blevet spurgt om jeg stadig holder foredrag om sociale medier. Det kan vi godt finde ud af, selv om jeg for tiden taler mest om bæredygtighed.

Signe Wenneberg er uddannet retoriker fra Københavns Universitet. Er mangeårig freelance journalist på diverse medier og er medstifter af det digitale medie www.pov.international. Har skrevet en del bøger. Har undervist i kommunikation og kreativ skrivning på universitetet. Og om strategisk brug af sociale medier på diverse kurser.

Er tidligere alt muligt – blandt andet redaktionschef, kommunikationskonsulent, direktør for et mediebureau, vært på tv, radiovært, brevkasseredaktør, medlem af Etisk Råd. Ernærer sig i dag som omrejsende foredragsholder, bestyrelsesmedlem, ordstyrer og skribent. Signe Wenneberg laver i ganske særlige tilfælde sponsoreret indhold og har over 20K følgere på Instagram. Har tidligere skrevet artikler om sociale medier på Kommunikationsforum.

Bæredygtighed – hvordan formidles der via prototyper og cases? Hvordan virker bæredygtighed i praksis?

Der mange mulige vinkler på at tale om bæredygtigt byggeri. Der er den personlige vinkel, den arkitektonisk-debatterende vinkel. Og så er der den retoriske vinkel, der tager udgangspunkt i kommunikationsstrategien bag projektet. Jeg har holdt foredraget under overskriften “Hvordan gør man teknik og miljø sexet?”. Det var for KL på Nyborg Strand.

Her er muligheden for at få hele historien om, da jeg ved et tilfælde kom til at bygge verdens første FSC-certificerede træhus på pæle. Foredraget kan findes sted hjemme i Brombærhuset eller ude i landet. Det handler om træ, byggeri, håndværk, cirkulær økonomi, bæredygtighed, klima, miljø og om at være drevet af ønsket om at forandre verden til det bedre. Skægt og fagligt foredrag m fokus på den strategiske og holistiske kommunikation omkring klima, miljø, bæredygtighed, økologi, dyrevelfærd eller andre grønne tunge mærkesager.

BESTSELLER – Fra Havedrømme til Drømmehave

Her er mit bestseller-foredrag. Jeg kommer ud rigtig mange steder i hele landet… Jeg fortæller om den ikke altid snorlige vej fra HAVEDRØMME TIL DRØMMEHAVE...

Foredraget handler om haven på en positiv måde! Der tales alt for meget om ukrudt, hårdt arbejde og dårligt vejr. Men haven er jo fantastisk. Den er en gave til os og vores børn. Jeg taler om hvordan du og din familie får den skønneste have som passer til jer! Lær at se på din have på en ny måde – ikke som en pligt og en sur opgave – men som en kæmpe glæde!!! Hør hvordan haven bliver nem og hvordan kommer børnene væk fra skærmen inde i huset og ud i lys og luft udendørs.

Hør også om haveterapi og om hvorfor deprimerede mennesker bliver hurtigere raske i det grønne element. Se hvordan haven kan forandre sig så den passer til de forskellige livsaldre. Haven kan blive et kæmpe aktiv, hvis huset skal sælges – her kommer tips til hvad du skal lade være med at bruge penge på og hvor du skal sætte ind. Hør hvorfor forbedringer i haven bedre kan betale sig end alle andre forbedringer i huset. Få ideer til de nemme bede og de gode blomster og den spiselige have… Der er som altid spørgsmål og samtale så længe vi orker… Mit motto er: Haven er perfekt, når den ikke er perfekt!

Dette foredrag holdes på biblioteker, til møder for bankkunder, i kreditforeninger, i butikker, for en bunke veninder, til messer, men også til gå-hjem-møder i virksomheder og i haveforeninger landet over.

Signe Wenneberg

Signe Wenneberg er forfatter og foredragsholder - samt uafhængig journalist. Udkommer på egne platforme. Er især at finde på Instagram - her på bloggen - og på Facebook-siden. Følg med hvis du interesserer dig for hverdagsaktivisme, dyrevelfærd, bæredygtighed, ressourcer, hus og have, mad og madspild.

Pin It on Pinterest