Hermed net-version af ugens klumme fra ugebladet SØNDAG – Danmarks største kvindeblad…

Det er søndag morgen og der har sovet seks drenge her i nat. Sovet og sovet er måske så meget sagt. De har haft Gamer-Night! Det går ud på, at have en masse computere i gang samtidig og være inde i det samme spil, drikke cola, spise pizza, være sent oppe, hoppe i senge og på madrasser og snakke til ud på morgenen.

Nu er jeg ved at bage boller til dem og mens jeg kigger ind i ovnen, funderer jeg over, hvor underlige drenge i grunden er. Jeg har følgende spørgsmål: Hvorfor går fire 10-årige på toilettet og tisser ned i kummen samtidig og også helst lidt ved siden af mens de griner? Hvorfor er de vågnet op med tusch-streger i hovederne – er det et eller andet ur-drenge noget ligesom hos indianerne? Hvorfor ville de ikke sove – hverken i nat eller nu til morgen? Hvorfor begynder de dagen med at spise chips, som de samler direkte op fra gulvet og propper ind i munden? Hvad er det, der er så sjovt ved pruttelyde?

Da jeg som barn havde en vild storebror, der var involveret tre ud af fire gange, når jeg brækkede armene, og i tillæg havde nogle meget vilde papbrødre, der elskede at binde piger fast til tørrestativer eller proppe kartoffelmos op i næsen for at se, hvor meget der kunne være deroppe, havde jeg ikke troet, at jeg ville ende med som voksen, at bo sammen med drenge og dyr af hankøn. Men sådan blev det.

Her er ikke skyggen af lyserødt. Her er ingen perler. Ingen, der gider bage kage med mig, med mindre de er meget syge… Og når jeg spørger, om vi skal forspire ærteblomster, de kunne da være sjovt, siger de ”hey mor, du kan ikke tvinge mig!”. Når vi ser tv, skal det helst handle om noget med virkelig langt ude rekordforsøg indeholdende fækalier og fart. Eller også noget med bisværme, græshoppeangreb eller kæmpe dræberfisk.

Her er drenge. Mine egne to drenge og alle deres venner, som kommer her, og så er der Emil og Alfred. Hunden og katten. Som tisser territorier af og sætter sig i respekt og opfører sig meget drengeagtigt. Katten elsker fx at sidde på Buddah-måden og betragte sin enormt store hængemave med meget stor tilfredshed, mens den ser sport i tv. Og hunden løb så meget efter damer, at der måtte et operativt indgreb til for at stoppe det.

Det nytter ikke noget at brokke sig over, at jeg er den eneste pige her, det har jeg prøvet: Så får jeg at vide, at jeg da bare kan smutte ud til hønse-pigerne i hønsegården og hygge lidt med dem. Så jeg er ”stucked” i drengeland og tænker denne morgen, mens jeg bager boller, at jeg ligeså godt kan få prøve, at få noget viden med mig herfra.

Men vi spiser morgenmad, spørger jeg derfor om, hvad forskellen i grunden er på drenge og piger? Og får dette helt selvfølgelige svar: – ”Piger har længere hår. De gider ikke spille fodbold. Og drenge er stærke og piger er kloge. Det er dejligt for drenge at være udendørs, så bliver det bare ikke bedre! Piger er mere indendørs”.

Til gengæld får jeg forklaret, at: – ”Kvinder græder, når mænd er umulige”. Og at: – ”Voksne mænd er klogere end kvinder. Kvinder er ikke gode til fysisk arbejde. Kvinder er gode til at være skrappe og til at rydde op og lave mad”.  Men en dreng tilføjer: – ”Det gælder nu ikke altid. Min mor er seriøst dårlig til at lave kager og mad, seriøst dårlig, ikke for at fornærme hende eller noget”.

Nu vil jeg så gerne vide, hvad mænd gode til. – ”Spille fodbold og fiske og computere og overleve i naturen og bære brænde. Og de er stærke. Men de kan ikke finde ud af at rydde op”. En dreng mener at vide, at:  – ”Mænd er bredere end kvinder. Og kvinder har bryster!”. Den sidste konstatering får hele holde til at grine og en siger: – ”Det skal vi ikke komme ind på!”.

Hvorfor gider drenge ikke at sove, spørger jeg, for jeg forstår jo ikke, at der sidder et klatøjet hold her ved morgenbordet, der har brugt en hel nat på at spille computer, tegne sig i hovederne og grine? – ”De vil jo gerne være seje! Piger, de er lidt mere pigede, de synes alting er ulækkert. Drenge er gode til at finde på sjove ting, der skræmmer en så meget, så man ikke kan sove”.

Der er så meget vi kvinder ikke forstår.

SLUT

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...