Her er min seneste klumme i ugebladet Søndag (for tiden Danmarks største kvindeblad).

Et nyt år er godt i gang og det er hermed tid til at høre nyhedsværter og vejrværter sige Fe-Bu-Rar. Her er en helt usaglig liste over tidens mest irriterende ord og vendinger. Fortsæt selv listen derhjemme.

Fe-bu-rar og handle ind. Der er en måned, som hedder februar. Og man kan enten handle eller købe ind.

Sædkvalitet. Når man nu tænker i billeder, er det altså lidt tapetklisteragtigt, at det er blevet sådan et normalt emne at tale om ved middagsselskaber. Jeg kan heller ikke udholde at høre om ”temperaturtagning” fordi jeg ser det for mig. Det er simpelthen lidt mere information, end jeg har brug for.Kører den ind med penis. Rytteriet er sjove. Men kan vi ikke lade dem om at sige p-ordet?

60 år som noget negativt. En af mine sjoveste veninder er over 60 år. Hvad med at tale om det skønne liv, der ligger efter de 60 år i et samfund, hvor vi bliver meget gamle og hvor mange er sunde? Måske ligger fremtidens ressource i virkeligheden i at vi har så mange kloge, smukke og driftige 60-plus-årige. Der sker noget psykologisk uheldigt, når der taltes så meget om ”dem”, der bliver 60 år som nogen, der er ”nedslidte” og ”svage”.

Trykker på knappen. Alle de politiske kommentatorer, der for tiden bruger ordene ”trykker på knappen” bliver de første, som bliver stillet op ad væggen, når revolutionen kommer

Alle de sladderjournalister/ jordmødre, der taler i tv om den Royale Tvillingefødsel og ikke har noget nyt at bidrage med, kan komme samme vej.

Kina. Kina er virkelig øretæveindbydende med deres dygtige børn og gode fremtidsudsigter. Brasilien er næsten lige så irriterende.

Solskinsøen. Der er ligesom ikke sol over Gudhjem. Bornholm og alle os andre kører den ind med arktisk kulde.

Modebloggere – især teenage-modebloggere. Nu gider vi ikke høre mere om at mixe noget på tværs, om accessories og om hair-extentions.

Skønhedseksperter, der forklarer, at restylane og botox er helt normalt og ufarligt og noget man bør overveje, allerede mens man er i 30erne. Nej tak. Det er ikke skønt at få rottegift ind under huden, så den ser død ud, og dermed ikke kan rynke.

Samtalekøkken. Den næste kloge-åge, der problematiserer et eller andet omkring danskernes køkkener, burde sejles hen på en øde kogeø og efterlades.

Til sommer skal alt være hvidt. Godt. Jeg er rigtig træt af at høre på at noget er ”det nye sort”. Desværre også et udtryk jeg har brugt ret meget selv.

Super. Det siger jeg også hele tiden selv. Vildt irriterende.

ADHD. Når man er barn og dreng, er det blevet normalt at få en diagnose og blive medicineret, fordi man opfører sig som et drengebarn. Lidt ligesom det, at være ældre og kvinde, straks udløser hormonbehandlinger og skønhedsoperationer. Kan vi ikke bare få lov til at være mennesker med alle de særpræg vi nu har.

”Jeg hører, hvad du siger…”. Latterligt føle-føle management-har-været-på-kursus-sprog og/ eller irriterende kæreste, der vil bruge det han har lært til Imago-terapi på ”ligesom at nå dig”.

”Jeg kan ligesom mærke”… Lad være med det. Mænd, der siger: ”Jeg kan mærke, jeg ikke kan tale mere om det her lige nu” bør tage ud og jage og droppe deres feminine sider et par måneder.

”Jeg tænker…” – ”…tænkte jeg”. Overflødigt. Siden det nu er dig, der siger det/skriver det, så er det nok også dig der har tænkt det.

Lykke. Herunder lykkelig. Nu vi er ved selvkritikken. Jeg udgav i året der gik en bog, der hed ”Lev livet selv – sådan bliver du lykkelig efter din skilsmisse”. Det var der ikke noget ondt i, for den handlede om positiv kommunikation. Men nu ville jeg hellere have haft, at den hed ”sådan minimerer du skaderne” eller noget andet mere realistisk. Jeg er træt af Lykke.

PS. Efter klummen har været trykt (i første uge af februar 2011) er der nogle sjove læsere, som er kommet med følgende tilføjelser.

tivli – tivoli * bratspil – brætspil * framskrit –  fremskridt * kraft – kræft * maed – meget * bedler – billeder * tær –  tager * men den værste er reklamerne for at postvæsenet nu bringer PARKER (pakker) ud… (Grethe).

Radjovisen i stedet for radioavisen
Nede i ropa i stedet for nede i europa – er vi heldige siger de eropa.
Makant i stedet for markant o.s.v. o.s.v. (Birgit)
Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...