I disse dage er jeg i Skagen.

Jeg skriver på den næste bog. Den handler måske ikke så overraskende om haven. Men denne gang møder haven klimaforandringerne, guerrilla gardeners, miljøaktivisterne og de urbane farmere. Bogen handler om at vi skal… Spise fra haven! Spise grønt. Spise lokalt.

Vi skal droppe de ”meningsløse” planter som græs – der kræver klimanedbrydende græsslåning og ikke giver noget igen – og i stedet dyrke de meningsfulde afgrøder, der ikke kræver benzindrevet omsorg og som giver meget igen. Dyrke noget grønt, der kan spises nede i gården, oppe på taget, henne på den nærmeste byggetomt, ude på altanen, henne i nyttehaven, ovre i kolonihaven, oppe i sommerhushaven eller hjemme i villahaven – eller i din nabos have som I måske kan deles om. Vi bor jo i et land hvor alle har mulighed for at dyrke noget de kan spise. Og det er vigtigt.  Det er billigt. Det er smart. Det er sundt. Det er klimavenligt. Det kan redde verden.

I forbindelse med arbejdet med bogen har jeg i dag lavet en Facebook-side kaldet “Grow what you eat”. Den fik 100 fans på den første time den var i luften… Du kan gå ind og være med. Det er fuldkommen non-profit og bare ment som et diskussionsforum, hvor vi kan dele fif, opskrifter, frø, planter – men også viden og måske endda jord via denne side. Måske har nogen jord, der gerne vil have dyrket, af jordløse grønsagsdyrkere. Jeg tænker denne side kan være opslagstavlen, hvor de finder frem til hinanden…

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...