Se med i aften, når jeg gæster AFTENSHOWET på DR1 – for at fortælle om min nye bog (SPIS DIN HAVE), der udkommer i morgen fredag d.30.marts. Det

kommer til at handle om guerrilla gardening, frøbomber, høns, kompost, madspild, køkkenhaver, urban gardening og urban farming… Jeg er med i hele programmet flere gange… for jeg planter og graver og snakker.

86 procent af os bor i byer – og alle os der bor i byer, vil også gerne dyrke jord og have mad direkte fra jord til bord. Urban Farming tager udgangspunkt i tre ting: Finanskrisen, Klimakrisen og i den giga-krise, det er, at der er så mange overvægtige børn og voksne i verden (og ikke kun i de rige lande). Klimaforskere påpeger, at vi kan løse op mod halvdelen af verdens klimaproblemer, hvis vi omlægger vores kost, så vi spiser mindre kød, holder op med at smide mad ud (i dag ryger 40 pct af maden direkte i skraldespanden) og dyrker mere mad selv inde i byerne, så maden ikke skal transporteres ind til alle mennesker i alle byer via fly, biler og lastbiler, der bruger fossile brændsler.

Der er finanskrise og dem, der har færrest penge spiser statistisk set (og over hele verden) mest usundt  og har flest livsstilssygdomme og lavest levealder. Det er de familier, der bliver mest overvægtige. Hvis de nu også er med til at dyrke mad selv, så er der fri adgang til grønsager for børn og voksne… De er gratis!

Min bog hedder SPIS DIN HAVE! Og det er da det vi skal, også selv om haven er en altankasse i en by.

PS. Meld dig gerne inde på Facebook. På min side kan du følge med i Urban Farming. På siden for “Grow what you eat” kan du møde andre der gerne vil dyrke, det de spiser. På siden for “Burhønsenes Befrielsesfront” handler det om høns, som også er en del af Urban Gardening – sammen med grøntsager, blomster og bier.

PS. Se forrige blogindlæg – hvor alle er inviteret til boglancering i Torvehallerne lørdag d. 31.marts kl.11-17. Bogen kan købes der – eller du kan sende en mail til mig for at få tilsendt et signeret eksemplar.

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...