Kære alle jer, der skal på workshop i min have på lørdag! 

JEG GLÆDER MIG!
Lige nu ser det ud til, at det bliver sol med en lille smule regn på lørdag. Vi håber det bedste. Vi skal være i drivhuset og i haven, så vi kan bare gå ind, hvis det regner. Tag varmt og praktisk tøj på. I behøver ikke ligefrem gummistøvler, for jeg lover, at jeg ikke sætter jer til at grave i haven.
HER ER PROGRAMMET FOR VORES DAG I HAVEN. 
I kommer kl.12.00. Jeg byder velkommen omme i haven. Min have ligger bag ved huset. Foran huset er det mine overboeres have. Og hønsene I møder, når I kommer er min nabos (men de var kyllinger inde hos mig).
Vi siger goddag og begynder med et lille glas saft eller te i drivhuset, for nogle af jer har vist kørt langt. Så tager vi en rundtur i haven. I ser på dette udgangspunkt af en have, og I kan være helt rolige: Man får på ingen måde præstationsangst. Min have ser ud som den nu gør. Vi gennemgår de vigtige elementer i en have. Lys, skygge, rammer, træer, vand, varme, blæst, jordbund, kompost, gødning, kasser. Jeg taler en del om at dyrke i kasser. Og jeg dvæler lidt ved komposten.
Dernæst går vi dybden med er “det komplette hønsekursus”. Jeg fortæller alt hvad jeg ved om høns. Og I kan spørge om alt. Jeg har haft høns i 10 år i mit voksne liv og jeg havde 30 høns, da jeg var barn…
Så går vi ind i drivhuset og sætter os. Her laver vi frøbomber, forspirer og arbejder med hænderne, mens jeg fortæller.Jeg fortæller historien om haven (alle haver har en god historie) og historien om, hvordan jeg kom til at skrive om have. Det er et lille uddrag af de foredrag, jeg tit holder rundt omkring på biblioteker og arbejdspladser. Jeg fortæller jer om, hvorfor jeg ikke har kunnet lade være med at skrive den stak havebøger, der nu ligger foran mig. Om haveterapi. Og om hvorfor haven er perfekt, når den ikke er perfekt… 
Så er vi blevet sultne. Vi går ind i mit køkken og spiser og får evt varmen (jeg skal huske at tænde godt op i brændeovnen). Vi
skal have ceasar salad NY-style og brød. Til dessert skal vi have min mors citronkage, som hun har været så sød at bage til os.
Mens vi spiser, så svarer jeg på spørgsmål og kommentarer – og jeg har sikkert også spørgsmål til jer. Jeg tænker, at vi fremover kan fortsætte samarbejdet i et havefællesskab på Facebook, så vi kan være et netværk, der opmuntrer hinanden fremover. Vi kan måske også dele stauder, når nogen har for mange eller får gode råd om skrukhøns, hvis de indfinder sig. Vi kan bruge siden www.facebook.com/grow-what-you-eat
Til sidst går vi ud i haven igen, helst i solen. Her kan vi fortætte arbejdet fra før, hvor vi brugte vores hænder til forspiring osv. Jeg vil anbefale jer, at tage genbrugs-emballage med. Sådan nogle gennemsigtige plastbakker, som der har været tomater og salat i. Det er dem, vi bruger til forspiring i dag. Vi skal bl.a. så bønner. De er lidt svære – men kan forspires her sidst i april og stå indendørs derhjemme.
Endelig skal I have jeres goodiebag. Den indeholder bogen “Spis din have” (for jer der ville have den med), dejlig creme og gode frø, som I kan så derhjemme.
Vi slutter kl.15.00
JEG GLÆDER MIG TIL AT SE JER!
Kh Signe
Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...