I disse dage befinder jeg mig i USA. Jeg har været på arbejds- og studietur i Washington DC og er nu rejst videre med toget op gennem fem stater – og lige nu befinder jeg mig i Philadelphia. Overalt kigger jeg på URBAN FARMING projekter – og her er nok at se på, tage billeder af og blive inspireret af.

Philadelphia (og New Jersey området) er førende indenfor Urban Farming. I dag har jeg været vidt omkring og jeg har taget et hav af billeder og et hav af notater og glæder mig til at bruge det hele i mit arbejde derhjemme.

Måske skal jeg lige sige, at jeg hjemme i Danmark er selvstændig kommunikationskonsulent især med kunder indenfor forbrug, madkultur og fødevarer. Her bruger jeg min research dagligt. Og så holder jeg:

1. Workshops i min egen have både for børn og for voksne. 2. Workshops i institutioner eller på arbejdspladser. 3. På opfordring af flere af mine kunder samtidig holder jeg også arrangementer for medarbejdere eller sommerafslutnings-arrangementer, hvor jeg planlægger cykelture, grøn mad, kok i en have, mad i min have og information om urban farming. 4. Og sidst men ikke mindst: Foredrag om udviklingen indenfor grønt forbrug, grøn byudvikling og urban farming – og her kommer jeg også ind på haveterapi og hvorfor vi får det bedre af at være udendørs.Forresten. Der er altid nogen, som synes, at Urban Farming skal oversættes. Og det  kan godt oversættes som grønsagsproduktion i byerne – men så alligevel ikke helt: For der ligger et socialt aspekt i urban farming, fordi fattige familier bliver hjulpet til at få et jordlod, så de kan dyrke gratis mad… Og farming forstås også sådan at man kan holde dyr på den urbane farm og at man kan hente fisk og skaldyr op af byens havn og sådan, at man kan spise de æg, der kommer fra de by-høns, som jeg herovre læser er nr. 1 trend for 2012. Og jeg siger bare hørt-hørt…

Her på billedet nedenfor ses jeg med Mary, der er en supersej kok, som blev træt af ikke at kunne få helt lokale friske råvarer, og så gav hun sig til at lave et urban farming-projekt, der kombinerer produktion med socialt ansvar og grøn aktivisme i byen.Projektet er rentabelt og har vundet flere priser og mindst en gang om ugen, tager Mary og hendes folk ud og viser skolebørn i belastede områder hvordan alle slags frugt og grønt ser ud og smager både som tilberedt og råt…

Meget inspirerende arbejde. Jeg glæder mig til at fortælle alt om alle de projekter jeg har besøgt. Farm your city! 

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...