Spis din have og kom på Bogmesse. Jeg bliver interviewet om min nye bog SPIS DIN HAVE på Gyldendals stand (Tranescenen 2) kl.14.15. Det er Annette Nyvang fra Politiken, der stiller spørgsmål om urban farming, hvorfor det er et politisk projekt at Obama familien er selvforsynende med deres køkkenhave midt i Washington DC og hvad det er med drivhuse, guerrilla gardening og kassekøkkenhaver…

NEDENFOR kan I se udsnit af den positive omtale (tak for helt overvældnede omtale i øvrigt) af bogen, da den udkom.

Tak til Frederiksborg Amts avis (overfor), der i påsken gav bogen fem ud af seks stjerner. “Bogen er smuk på flere måder…”. Nedenfor flere positive omtaler… Tak også til Midjyllands avis for denne helt nye anmeldelse. Tak også til alle dem nedenfor.

BO BEDRE: “Signe Wenneberg kommer hele vejen rundt om det hotte emne Urban Gardening og City Farming”.

BØRSEN SKRIVER: “Bogen er appetitligt og moderne layoutet og garneret med slagord og

banneragtige overskrifter som “Velbekomme – danskerne er verdens største kødædere” og “Det er meget, meget punkt-rock-agtigt at være ude i en baghave og dyrke sin egen mad” (Citat rock-ikonet Pink). Derudover er den fuld af historisk materiale, referencer fra nær og fjern og oplevelser fra Wennebergs egen verden. Alt i alt en inspirerende bog, der må gøre det svært for læserne ikke at få lyst til bare at så et lille bitte frø eller spise de grønne rester fra i går”. 

BOGKLUBBEN BOLIG&LIVSSTIL: “Spis din have er en meget sympatisk, jordnær og inspirerende bog med en masse gode tanker, der viser, at vi alle kan passe bedre på jorden ved at spise grønnere og mere lokalt. Mine varmeste anbefalinger til denne bog der i bund og grund er en kærlighedserklæring til livet – til glæden ved det uperfekte, jorden, dyrene og det at få noget til at gro. Rigtig god fornøjelse”. Anna Johansen. Bogklubredaktør (har valgt bogen som månedens bog).
SAMVIRKE:Den lokale mad bliver ikke mere lokal, end når den kommer direkte fra egen 

køkkenhave eller altankasse. Køkkenhaver dyrker man bedst i kasser. Og kasserne kan lige så godt stå på et tag i byen som i en stor villahave. ‘Spis din have’ er en positiv og lettilgængelig bog om den urbane gartner, der er et stærkt fremadstormende fænomen verden over blandt klimabevidste forbrugere, som ønsker at spise kernesundt, grønt og lokalt. Signe Wenneberg, forfatter til en lang række havebøger og kendt fra sine haveprogrammer på DR1, skriver underholdende om vejen til succes i køkkenhaven. Her er praktiske planteråd, lister over de bedste og sjoveste grønsager og krydderurter, inspiration til at holde høns i haven, tips til kompost og gødning, visionære børne-køkkenhaver og en stribe dejlige bæredygtige opskrifter med råvarer fra egen jord. Det er små tiltag, men hvis alle følger trop, kan de urbane gartnere være med til at redde verden.

“Spis din have” er den første danske bog, der kommer hele vejen rundt om de hotte emner ‘ urban gardening’ og ‘ city farming’.

Køkkenhave for begyndere
Har du verdens mindste køkkenhave, måske bare en altankasse, så kan du også etablere din egen lille køkkenhave. Læs hvordan i “Spis din have” af Signe Wenneberg og få inspiration fra alverdens køkkenhaver. Hjemme hos os selv kan vi begynde med en køkkenkasse til alle de frø og planter, vi køber ind af som aldrig før. Hjemmedyrkede grøntsager behøver ikke at være besværlige og forbeholdt ægte havenørder. Vi anbefaler. CITAT SLUT.

Kr.Dagblad skriver:  I udlandet er der gang i den såkaldte ” urban gardeningbevægelse”, på dansk

noget i retning af byhave-bevægelsen, og med bogen ” Spis din have” af Signe Wenneberg får vi nu også en dansk bog om fænomenet. I bogen kommer Signe Wenneberg med ideer til, hvordan vi alle – haveejere eller ej – kan blive mere klimabevidste forbrugere ved at fokusere på genanvendelse og selvforsyning. Bogen indeholder helt konkrete og praktiske råd til, hvordan man kommer i gang med at holde høns, anlægge køkkenhave og dyrke grøntsager, frugt og krydderurter. Hun deler samtidig ud af sin viden om hvilke sorter, der er gode at dyrke i altankasser, hvordan de skal passes og ikke mindst, hvad man kan lave af de skønne afgrøder. Signe Wenneberg tager også læseren med til udlandet, blandt andet Afrika og USA”. 

Gyldendal. 264 sider. 300 kroner.

Forfatter Maria Helleberg skriver:  – “Vil godt lige reklamere for din fremragende og sjove bog, SPIS DIN HAVE. Den er nemlig ikke spor NOMA-agtig – den går ud på at nyttegøre haven, samtidig med at den er rar at se på. Lige meget hvor lille den er! Selv den mindste altankasse-gartner kan være med”. 

Mette Bugge skriver: “Hej Signe! Har læst og læst i din nye bog her de sidste par aftener…. Fed bog! Har i den grad fået lyst til at være med i familiens havearbejde 🙂 Tror min kone kommer til at takke dig mange gange denne sommer! Håber bogen får den succes den fortjener!!!”

Maria Kjærgaard Skytte skriver: “Det er en af de mest innovative bøger i lang tid – om et emne der på en og samme tid skuer frem og tilbage. Du har virkelig fat i noget rigtigt”.

Pouline Middleton skriver: “Signe Wennebergs nye skønne bog “Spis din have” får det til at krible i mine ellers ikke grønne fingre – og i min datters;) Køb den, dyrk det, spis det – og nyd billederne – bon appetit!”

Pernille Lützhøft skriver: Tak for din bog om have på taget med videre… Jeg er så glad for den! Den er inspirerende, oplysende og hyggelig. det kribler i fingerne for at komme i gang…

Christel Skousen Thrane: ÅH, sådan en have får jeg en dag!! Elsker din bog, Signe – den er virkelig super inspirerende!

NYE ANMELDELSER AF “SPIS DIN HAVE”1 maj skrev IDENYT en rigtig god anmeldelse på deres hjemmeside – “Spis din have” henvender sig til alle, der gerne vil i gang med at dyrke deres egen mad – eller er i gang, men mangler inspiration og gode råd. Signe Wennebergs vigtigste budskab er, at man ikke behøver en stor have for at dyrke egne grøntsager”…

Og samme dag, blev bogen anbefalet på bloggen MAD FOR LIVET af Anette Harbech Olesen. Citat:

Spis din Have af Signe Wenneberg

Signe Wennebergs nye bog “Spis din Have” er en fornøjelse at sidde med. Den er lækker, trykt på miljøvenligt papir og fyldt med gode tips til selv at producere skønne grøntsager i enten have eller altankasse. Økologi er bogens omdrejningspunkt. Her tales om bæredygtighed og klima og der drages paralleller til efterkrigstiden, hvor køkkenhaven var en sikring for de fleste familier i en økonomisk krisetid. Fødevareforsyningerne var knappe, og derfor var det ganske naturligt, at man delte frø, planter og afgrøder med hinanden, så alle havde noget at dyrke – og spise. Vi opfordres i bogen til igen at tænke i disse baner, til at se ud over vores egen næsetip og til at tænke miljøbevarende, sunde tanker. Bogens budskab er grundlæggende, at hvis økologien altid var den grundlæggende faktor i vores overvejelser og handlinger i såvel haver som landbrug, så var verden et anderledes bedre sted at være. Signe Wenneberg vil gerne inspirere os alle i denne retning, hvadenten det er grøntsager, høns eller blomster vi gør det i. Hendes opfordring til at etablere køkkenhave gælder alle, også selvom det forhåndenværende areal er på størrelse med en altankasse. Her ses muligheder – ikke begrænsninger, det er positivt og livsbekræftende og alle kan være med.

HVIS DU OGSÅ HAR EN KOMMENTAR OM BOGEN, SÅ SKRIV NEDENFOR…

 

HJÆLP BOGEN OG BUDSKABET FREM VED AT SPØRGE EFTER BOGEN HOS DIN BOGHANDLER! Mange boghandlere er i krise og tager derfor kun et eksemplar hjem – også af nye bøger – fortæl dem, at du gerne vil have muligheden for at se de nye bøger… 

Husk, at du kan få mig ud for at holde foredrag i din virksomhed, bank, organisation, børnehave, boligforening eller på biblioteket. Jeg taler om haveterapi, haven, urban gardening, grønne byrum og om hvordan medarbejdere kan blive hurtigere raske, motiverede og glade. Skriv til mig, så kan vi skræddersy et foredrag. 

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...