På den nye blog kommer jeg til at skrive om alle de glæder, overvejelser, frustrationer og erfaringer der vil være forbundet med at: Købe sommerhus, rive gammelt sommerhus ned og bygge nyt sommerhus, som skal ligne en lade og være næsten lige så simpel som en lade…

Kodeord bliver bæredygtighed, genbrug, upcycling, træ, miljøovervejelser, nordiske materialer, træ, professionelle fine håndværkere, super materialer her fra Danmark/Norden og så især om nøjsomhed, fordi det enkle liv i sådan et sommerhus ikke handler om at have masser af kvadratmeter, masser af maskiner og masser af luksus…

Men det kommer nok også til at handle om teenagere, der gerne vil hjælpe med at rive ned og bygge op (det går sikkert i fisk og vi får hjælp udefra!). Fællesskaber med naboer. Og venner og mad i gryde på bål…

Og også noget med at anlægge sommerhushave, som skal kunne passe sig selv, med bær og frugttræer (men nok også høns og drivhus om sommeren). Der kommer til at være både blog, bog (“Bæredygtigt Byggeri”), artikler og hvem ved, måske også tv, om projektet. Følg med på bloggen fremover. Og kom endelig med alle dine gode råd!

Jer, der følger med på min åbne Facebook-profil og på min Instagram-profil har opdaget det for længst. For jeg skrev sådan her i den uge, da jeg vidste, at stedet, jeg har ledt efter så længe, var mit:

Handlen er nu gået igennem! Vi har købt verdens grimmeste dødsbo af et sommerhus (der skal rives ned). Det skal nok blive sjovt…

Senere kom jeg med denne lille historie om, hvordan det gik til at jeg fandt dette lille sted, der ikke engang var forsynet med et “Til salg skilt”.

I sommer var jeg til middag på Rabarbergården. De holdt sådan noget middag ude på marken, hvor man sad ved et langt bord og spiste en masse retter skabt af lokale kokke og lokale afgrøder. Man fik også dejlig vin. Solen skinnede og det var den smukkeste aften. På et tidspunkt skulle nogle af os jo træde af på naturens vegne. Der var enten noget muldtoilet eller noget hæk. Jeg fandt en hæk på en grund, der så noget øde ud. Nogle uger senere kunne jeg ikke sove om natten. Og kom til at lede efter sommerhusgrunde og skure og dødsboer på nettet. Og så var det, at jeg kom til at give et bud på det hus og den grund, jeg allerede havde været inde på den aften med middagen. Og nu overtager jeg stedet på søndag. Udsigten er fantastisk. Det ved vi, der sad og spiste få meter fra “min” hæk den aften. Alt er godt.

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...