Bæredygtigt byggeri – klimakrisen set fra Brombærhuset er arbejdstitlen på min næste bog. Min første bog om hus&have hed “Den Første Have – et nyt liv udendørs” og den tog udgangspunkt i min egen første have. Den udkom for 12 år siden og er blevet en klassiker, som stadig er i handlen. Nu er tiden kommet til at skære en bog efter samme læst – jeg tager udgangspunkt i byggeriet af mit eget sommerhus, som bliver bygget med tanke på bæredygtighed i alle led, nordiske materialer, træ, grøn omstilling, grøn energi, genbrug, nøjsomhed, enkelhed (hvad skal vi dog med mange værelser og store badeværelser, hvad skal vi med store lån og mange udgifter). I bogen og her på bloggen kommer vi til at følge, hvordan man kan bygge med respekt for de gode danske håndsværkstraditioner, de nordiske håndværkstraditioner med naverne, vores kulturhistorie (vikingerne boede jo også i træhuse – trelleborge). Og hvordan man kan genanvende materialer, som andre smider ud. Jeg har lavet et tag på dette, som jeg bruger på de sociale medier #stopspildafskrald og er allerede i gang med at indsamle materialer. (Bare sig til, hvis du ser nogle smukke brædder, døre eller vinduer).

Sommerhushaven bliver også bæredygtig og den bliver heldigvis anlagt på et sted, hvor der gennem flere menneskealdre har været frugtplantage og hvor der er halvanden meter gammel kompostmuld. Sagen her er: Hvordan skaber man en have, der bærer sig selv, som er pasningsfri, biodynamisk, økologisk – og hvor der er udbytte af mad, i form af urter, frugt og bær.

ffe805832f61fe4482c292b22c989890

En lørdag aften for nylig postede jeg dette billede af et hus, der udelukkende er skabt ud af genbrugsmaterialer. Huset er ikke mit, jeg har kun haft min grund i lidt under en måned og er foreløbig i planlægningsfasen…

Huset fik over 500 likes og en masse kommentarer på Facebook – hvilket siger noget om, at der virkelig er en interesse for at

Skærmbillede 2013-10-02 kl. 10.39.52
bygge med “reclaimed materials”, genbrug og “sustainability”. Jeg kommer jeg i tiden fremover, mens jeg arbejder med bogen og projektet, til at dele mange flere links om bæredygtigt byggeri. Følg med her på bloggen og på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Dette er blog nr 2 om projektet. Første blog ses her: https://signewenneberg.dk/2013/08/nyt-sommerhus-bygge-projekt-folg-med-pa-bloggen/

Billedet stammer herfra: http://tinyhouseswoon.com/la-arboleda/

Følg med på min virtuelle opslagstavle om bygge-bæredygtigt: http://www.pinterest.com/wenneberg/a-room-of-ones-own-a-diy-project/

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...