NY BOG OM HAVERNE I HØJDEN – ALTANERNE

JANUAR 2014 – LEKTØRUDTALELSE / ANMELDELSE AF ALTANBOGEN

Hurra – hvor er jeg stolt og glad. Der er kommet lektørudtalelse (til bibliotekarer) af min seneste bog Altanen – din have i højden. – “Henvender sig især til byens haveinteresserede altanejere, men kan også formidles til andre med interesse for urban farming, bæredygtighed og økologi… Her findes lidt af hvert: Altanens historie, overvejelser før anskaffelsen af altanen, altanen som have osv… Skrivestilen er fortællende og vægter primært den gode altanhistorie… Der gives også gode råd til indretning af altanen og dyrkning af egne grøntsager og blomster…Fine illustrationer og farvede sider. SAMLET KONKLUSION: Fin hyldestbog til altanerne og altanfolk med vægt på den gode historie om altanens betydning for det moderne bymenneske”

Altanbogen er som de fleste af mine andre bøger blevet til sammen med grafiker Maria Hagerup. Denne gang har vi også fået god hjælp til mange af billederne af stylisten og fotografen Nicoline Olsen. Glæd jer! Det er smukke billeder og et rigtig fint layout. Altanbogen er en bog, der manglede. Folk siger det til mig, når jeg holder foredrag om urban farming for de mange, mange dyrkningsinteresserede byboere.

Jeg er taler ofte om urban farming efter jeg skrev bogen Spis din have – klimakrisen set fra køkkenhaven (Gyldendal). Der bliver sat 4000 altaner op om året i Danmark for tiden – og der har aldrig før været så stor interesse for at bo, leve og dyrke inde i byerne. Det handler alt sammen om urbant udendørsliv, haveterapi på få m2, at dyrke sine egne krydderurter og tomater og blomster, at leve livet på altanerne og at opleve årstiderne og kunne være ude, når man er hjemme.

Såvel Flora-bogen som Altan-bogen er oplagte gaver og de er billige: 149 kr. 200 kr inkl. forsendelse. Skriv hvis du vil have et par signerede eksemplarer sendt. NB. Altanbogen koster i virkeligheden 199 kr, men jeg har lavet denne lille intro-pris for jer…

PS. Det er i øvrigt første gange nogensinde, jeg har lavet to bøger på et år. I maj udkom Floras Blomsterbog – om flora danica og om glæden ved blomster. Den bog skrev jeg i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum, som netop havde fokus på blomster i udstillinger. Altanen – din have i højden er blevet til i samarbejde med Altan.dk, der på forhånd har aftaget et stort oplag. På den måde har det kunnet lade sig gøre for mig at skrive bogen (bøgerne) uden forlag. Ja, jeg er blevet mit eget lille forlag på sin vis og derfor sender jeg også selv bøgerne til presse og købere, der gerne vil have signerede bøger. Bogen kan lånes på biblioteker landet over og købes i alle boghandler (distribueres via NBC).

NOTE DECEMBER 2014: Bogen kommer nu i 3.oplag. Er hermed trykt i 6000 eksemplarer.

IMG_4247

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...