Glædelig jul! Jeg når ikke at få skrevet julekort i år – i stedet har jeg skrevet løs på en bog på 350 sider. Nu er den næsten færdig! Den er i korrekturen og hos grafikeren og den udkommer 14 dage før tv-programmerne om byggeriet. Det vil sige til marts! Tv-programmerne kommer fra 13.april.

Mange spørger mig til medieplanen omkring det lille sommerhusbyggeri. “Hvor er det vildt”,  siger de “kan du ikke lige give os et overblik” og “var det meningen?”, spørger de så.

Nej, intet af det var sådan set meningen. Hverken købet af grunden. Nedrivningen af det gamle hus. Til det, at det nye hus blev verdens første FSC-certificerede træhus på pæle. Undervejs var der mange, der ville høre mere. Så formidlede jeg mere. Så lavede jeg en pressestrategi, for det er jo det, jeg arbejder med til daglig. Og så kørte det derfra. Der er dog en dybere mening med at formidle bæredygtighed, så bredt og på så mange platforme. Det er ikke bare fis og ballade. Meningen er at flytte bjerge. Jo flere, der får viden om at bygge bæredygtigt, jo flere kan potentielt blive inspirerede til at ændre verden i en mere bæredygtig retning. Og det er meget vigtigt! 

POLITIKEN: Da Politiken i juni 2014 besøgte byggepladsen, for at tale med mig om mit genbrugs-forbrug, kom redaktørerne efterfølgende på den ide, at de ville høre mere. Derfor blev jeg fra august bedt om at skrive om modgang, medgang og overvejelser i de sidste ti uger af husbyggeriet. Hvis du har læst avisen – tillægget Spis & Bo om søndagen –  kan det være, du kan genkende noget i bogen.

UGEBLADET SØNDAG: Du kan muligvis også genkende noget, hvis du læser mine klummer i Ugebladet Søndag, for her har byggeriet også sneget sig ind.

BO BEDRE: Har været forbi og er det boligblad, der viser historien om den bæredygtige indretning. Alt er genbrug og storskald og det er alligevel blevet ok pænt. Bo Bedre er først – viser huset nogle uger før tv-programmerne, altså i martsnummeret 2015.

BLOG OG SOCIALE MEDIER. Alle links til de korte Politiken-artikler kan ses på min blog – sommerhusbyggeri.dk. (SIden findes desværre ikke længere) Her finder du også links til Pinterest og Instagram ovre til højre. På Pinterest har jeg et board (en slags visuel opslagstavle), der handler om sommerhusbyggeriet. Her er hundredevis af links og billeder fra hele verden, som har inspireret mig og måske kan inspirere andre. Jeg har selvfølgelig også delt meget på Facebook og Twitter.

På Instagram har jeg under hele forløbet foto-dokumenteret byggeriet under hashtagget #sommerhusbyggeri. Her bliver byggeriet meget konkret og visuelt.

FSC.dk – har haft deres egen blog om byggeriet. Det blev til seks fine afsnit – handler meget om træ-nørderi.

Mine tanker om byggeriet fik plads i et langt radio-program, hvor jeg var gæst hos Lasse Rimmer på Radio 24syv. Det kan stadig høres på nettet. Han stillede nogle gode spørgsmål!

TV2: Endelig er byggeriet også blevet dokumenteret på tv. Jeg er i mange måneder blevet fulgt af et tv-hold, mens jeg byggede, svedte, græd, knoklede, brugte alle mine penge, var frustreret, var glad og frem til jeg endelig holdt housewarming i et færdigt hus. Programmerne vises på TV2 i påsken 2015 og ligger derefter på TV2-play.

BOG: Bogen jeg lige er blevet færdig med udkommer på forlaget Lindhardt & Ringhof til marts 2015.

Forresten – DR1 har haft historien om huset i Aftenshowet i sommeren 2014, så der kan man også have hørt om det.

FOREDRAG I HUSET. Når vi når hen til foråret vil jeg begynde at åbne for små eksklusive foredrag, sommerudflugter, workshops og firmaarrangementer. Der er allerede et par bestyrelser, repræsentantskaber og ledelser fra virksomheder/interesseorganisationer inden for bæredygtighed/byggeri, der har meldt deres ankomst og som der skal bestilles øko-forplejning til. Læs mere på sommerhusbyggeri.dk.

Glædelig jul og tak til alle jer, der læste med her i 2014 – det var, kan man roligt sige, et vildt år! 

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...