IRMAPIGEN ER I BEVÆGELSE

Du kan stemme på mig fra den 9.- 16.marts. Det handler om Irma. Det handler om

rp_0B_2173_b-200x300.jpg
bæredygtigt forbrug. Det handler om at gøre sin indflydelse gældende.

Jeg har været formand for kundebestyrelsen siden efteråret. Valgt af ledelsen. Nu stiller jeg op til at blive valgt af jer: Kunderne, medlemmerne, dem, der ejer Irma.

Baggrund: Sidste år besluttede ledelsen af Irma sig for at tiden var kommet. Nu skulle Irmapigen følge trop! Hun skulle være en mere tydelig forbrugerbevægelse og træde ned i de store historiske fodspor som de andre i COOP-klubben har trådt for hende i årevis.

De andre foreninger i COOP har altid haft ”medlemsbestyrelser”. Vi er et demokratisk foreningsland og det passer os godt, at vi er medlem i de sammenhænge, vi bevæger sig i. Om det andelsboligforeningen hjemme i opgangen, spejderbevægelsen til fritiden eller om det er henne i supermarkedet, hvor vi i dag er medlemmer via det røde medlemskort.

Det har fungeret godt, at hver Brugs, Fakta, Superbrugsen eller Kvickly har givet mulighed for at brugerne, kunderne, medlemmerne, kunne være med til sætte dagsordenen og få fordele og rabatter. Eller dividende, som det hed, da jeg var barn, og vi handlede i Brugsen, når vi ikke kunne komme til Irma i Roskilde, Køge eller Haslev (da den stadig fandtes i Vestergade).

Og nu var tiden så kommet til, at også den lidt elitære, urbane og mad-snobbede

irma-pige-393px_221x221
storesøster – Irma-pigen – skulle have sig en medlemsbestyrelse. Det giver god mening. For vi -medlemmerne – ejer COOP. Vi ejer Irma. Vi ejer alle sammen lige meget og ingen kan købe A-aktier eller ekstra medlemskaber. Det er meget demokratisk. Og selvfølgelig skal de, der ejer foretagenet give deres besyv med.

Men hvad kan vi bestemme i vores medlemsbestyrelse?

Nu har den foreløbige bestyrelse siddet i nogle runder, vi er ved at finde ud af, hvordan rammerne er. Man kan ikke bestemme over logistik, økonomi, kampagnerne, ansættelser, medarbejdere. Man kan ikke bestemme de store ting, som handler om den daglige drift. Selvfølgelig ikke, var jeg lige ved at sige.

Men man kan få medbestemmelse på sortimentet – komme med forslag – det kan alle medlemmer. Og man kan komme med gode ideer. Jeg har eksempelvis foreslået, at Irma bliver det første Supermarked, som får sin egen urban taghave, komplet med grønsagsproduktion, terapihave og kaffeudskænkning. Gerne på nogle af de adresser, hvor Irma havde nogle af sine første butikker i København.

Jeg har foreslået, at der kommer mere logik i logistikken omkring kundekurve. Jeg forstår ikke, at man skal løfte så meget. Jeg har desuden også foreslået, at vi gør et stort nummer ud af, at Irma er det første supermarked, der udfasede buræg for mange år siden. Måske er der nogle af de unge (nye) forbrugere, der ikke ved, hvordan Irma altid har gået foran i forhold til dyrevelfærd, fairtrade og økologi.

Og her synes jeg personligt, at det giver god mening at formidle det, der allerede er lykkedes. Og efterspørge at Irma-pigen fortsætter med at være i bevægelse også ud i de nye forbrugerbevægelser.

PS. Notat den 20.april 2016. Jeg fik flest stemmer! Hurra og tak for dem. Men da jeg har fået så meget at se til, har jeg valgt at trække mig som formand og er fremover blot menigt medlem af IRMA-bestyrelsen.

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...