Sponsoreret / Enhver god husmor (husfar) planlægger som bekendt fremad. Tænker mad og måltider. Planlægger mad og drikke. Holder hus med resterne. Bruger alt igen i nye sammenhænge. Det er hvad god husholdning går ud på. Nu er det snart jul. Der bliver spist og drukket. Vi bruger rester fra julemiddage på nye måder i nye sammenhænge og gerne i salater med fintskåret kød og kål.

Snaps fra jul. Se forrige indlæg for opskrift på julesnaps.

Men hvad stiller du op med alle snapseresterne fra julen? Stiller dem i skuret og venter til påske + putter dem i gløgg til næste år?
Jeg har prøvet at gøre noget andet. Og jeg har gjort det i lidt god tid, sådan at du kan læse om det inden du står med snapse-resterne.

Jeg er ikke gammel bartender for ingenting. Der blev eksperimenteret igennem forleden i sommerhuset. Med snaps og drinks og gin og smage og noter og urter.

Mit bedste fif er citron. Jeg lagde for sjov en hel øko-citron med et par citronblade ned sammen med snaps. Intet andet. Det blev en virkelig god basis for næste fase. At lave en gin-agtig drink ud af snaps og urter. (Du kan stikke citronen lidt i siderne).
Jeg brugte ret mange enebær, rød peber, citron, appelsinskal, tørret citrus, en smule kanelstang. Enebær er signifikant for gin. Jeg lagde det i lage i nogle dage. Her tænker jeg på mellemrummet mellem din jul og din nytårsaften.
Det kom til at smage virkelig godt. Blandet med tonic – en god tonic fra Fever Tree (tag den lyserøde, synes jeg), læg agurk øverst i drinken og så har du en fin drink til nytårsgæsterne. Skabt ud af rester fra julen. Så føles det næste gratis. Også noget husmødre (og husfædre) kan lide.

Bakken, der er gjort klar til nytår. Med hjemmelavet drink ud af rester af snaps (smager henad gin). Glassene med de blå låg er fra Hay.

KONKURRENCE: Du kan vinde tre glas basissnaps. Det eneste du skal gøre er at kommentere nedenfor og give din lækreste snapseopskrift. Nogle af jer har allerede gjort det på Instagram eller sendt til mig uopfordret på mail. Tak for det! Skriv her, så har vi styr på det og jeg får sendt snaps videre til vinderen. Jeg skal bruge navn + adresse + telefonnummer. Eventuelt bagom. Der er kun en vinder.
#minbasis #aalborgbasis
Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...