Ja, jeg er i Daily Mail. Ja, jeg var iført fuldkommen samme tøj som Kronprinsesse Mary. Ja, det er en ret vild historie og her får du lige alle detaljer.

I denne uge har der været Copenhagen Fashion Summit. Det er verdens største konference, der sætter fokus på bæredygtighed, klima og menneskerettigheder i en branche, som alle ved – ikke mindst efter tragedien i Rana Plaza for fem år siden – har store udfordringer. Modebranchen er et godt sted at arbejde med bæredygtighed. Den er som bekendt en kæmpe industri, både målt i arbejdspladser, klimabelastning og bidrag til BNP. Kan man ændre noget her, kan man ændre meget  for verdens miljø, vandforbrug og forurening. Man kan ændre på hvordan arbejdsvilkår og basale menneskerettigheder er for dem, der er nederst – tekstilarbejderne. Man kan ændre på hvor meget tøj der smides ud, hvor mange fibre og materialer der genanvendes (cirkulær økonomi er en stor diskurs i modebranchen), Og man kan ændre på økologisk tilgang, kemikalieudledning, bomuldsforbrug (der er ikke nok i verden til den voksnede befolkning) og innovation af bæredygtige materialer. Samt ideen om at købe meget mindre og meget bedre tøj. Og at bruge lokale skræddere, reparere tøj og sy tøj om, så det har en lang levetid. Derfor er det kun glædeligt, at der har været så utrolig mange læsere af denne lille to-kvinder-i-ens-kjoler-historie, for lad os håbe, at det giver opmærksomhed til sagen: En modebranche, der er nødt til at disrupte sig selv hen i en mere bæredygtig retning.

Her kommer hele historien om Kronprinsesse Mary og jeg i ens kjoler. Her fra Daily Mail. 

Tøj er – også – kommunikation. Hurtigt og non-verbalt kan man kommunikere via det, man vælger at bære til forskellige begivenheder. Jeg deltog i Copenhagen Fashion Summit som journalist og havde i den anledning planlagt, at jeg ville iføre mig et stykke tøj fra den årlige bæredygtige kollektion fra H&M #hmconsciusexclusive, der kom ud i april.

Jeg besluttede, at jeg ville få syet en kjole fra kollektionen om til en nederdel. Og sendte kjolen til en dygtig skrædder i Roskilde. Hvad jeg ikke vidste var, at Kronprinsesse Mary fik nøjagtig den samme ide: At få en skrædder til at skære den grønne kjole over til en nederdel. Derfor er vi nu at finde i verdenspressen. Samme begivenhed. Samme nederdel. Samme hvide herreskjorte til. Et mærkeligt sammentræf.

Kronprinsessen, der er protector for konferencen, holdt åbningstale på Dag 2 (Margrethe Vestager holdt åbningstalen på Dag 1). Kronprinsessen sagde: – “My hope is that Global Fashion Agenda continues to serve as the platform for accelerating the necessary change and that Copenhagen Fashion Summit will continue to be the global platform for bringing forward the industry’s commitment to change.”

Fra min Instagram, da jeg opdagede at vi var i samme tøj.

Daily Mail har auto-oversat min danske instagram-tekst og bragt den sådan her i avisen.

Copenhagen Fashion Summit Dag 1. Min Instagram. Jeg ses med mine tidligere kolleger fra mode-programmet Deluxe på TV2, hvor jeg var redaktionschef og hvor Charline Skovgaard og Uffe Buchard var værter.

“However, incredibly – instead of wearing the dress (pictured) as it was intended – both sent it to a tailor, who turned it into a skirt, and then they both paired it with a crisp white shirt”.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...