Kender du Chelsea Flower Show? Kender du den nye danske udgave af det engelske have-show CPH GARDEN? Naturligvis gør du det, hvis du er havetosse ligesom jeg. Det danske haveselskab er igen i år vært for den meget imponerende udendørs udstilling for alt hvad der er have-agtigt… Udstillingen fandt første gang sted i 2017 – man holder den hvert andet år her i Danmark, i England er det hvert år – og jeg var så heldig, at være inviteret til at lave en såkaldt “show-have” sidste gang. Se billeder nedenfor. Min have havde temaet genbrug, cirkulær økonomi, deleøkonomi, urban farming, vildskab, selvforsyning, biodiversitet, økologi og bæredygtighed… Og jeg synes, at det blev rigtig godt.

Der var belægning af 200 år gamle genbrugssten (som tidligere var vejbelægning i Amsterdam). Der var smækfyldte plantekasser af genbrugstræ fra mit byggeri (se #signessustainablehouse på Instagram). Der var affaldssortering i kasser, insekthoteller, vasketøjssnore (fordi tørretumbleren jo er udfaset i den bæredygtige tid). Der var kompost og fuglehuse. Og der var høns – og vejbod til salg af overskudsæg og bær og til at bytte bøger. Der var drivhus, som de gode gartnere byggede ud af genbrugsvinduer… Havemøblerne var bygget af 100 år gammelt træ fra danske færgelejer (afrikansk jerntræ). På bordet stod en bemærkelsesværdig buket af blomster, som mine venner hos Vilde Violer havde dyrket (økologisk). Det var alt i alt en fest.

I år er jeg tilbage! Alle fire dage. Og jeg er igen sammen med Vilde Violer. Vi har en fælles botanisk stand, hvor vi sælger økologiske blomster og økologisk botanisk ginDenne udvikling havde jeg aldrig kunnet forudse for to år siden! (Jeg tager naturligvis også mine havebøger med – bestillinger modtages med kyshånd!).

Jeg glæder mig helt enormt til at møde dig og de andre fra havefolket igen!

PS. Jeg har fået stillet nogle billetter til rådighed for venner og familie – og dem har jeg besluttet, at jeg i stedet giver til mine læsere… Skriv under under det seneste billede på min Instagram-profil, hvis du vil have fribilletten. (Skriv helst kun der, da jeg ikke kan holde styr på post på alle platforme). Jeg trækker lod og giver besked bagom.Læs mere om CPH GARDEN 2019 her.

Drivhus, affaldsortering og hegn af genbrugstræ

Vidunderlig buket fra Vilde Violer

Vejboden – som blev genstand for megen opmærksomhed.

 

Vilde Violer og Botanisk Gin

Facebook kommentarer

Pin It on Pinterest

Tak fordi du deler...