Kurser

Trænger du til en dag væk fra skrivebordet? Så tag på have- eller skrive-kursus. I mit hus/have landet. Få dejlig mad. Godt selskab. Alle mine bedste praktiske råd. Hemmeligheder om at skrive, som man ikke kan læse nogle steder, men som du kan bruge resten af dit arbejdsliv.

Skriv hvis du vil med. Skriv også hvis du ikke har bestemt dig for hvilket kursus du vil med på. Få rabat, hvis I er to veninder/kolleger sammen.

***

Jeg er selvstændig journalist og forfatter. Uddannet retoriker og kulturjournalist. Har undervist i at skrive på Københavns Universitet, på Højskoler og på kurser og til foredrag i erhvervslivet.

Skrivekursus – mine bedste råd til kvinder, der drømmer om at leve af at skrive

Vil du være bedre til at skrive? Drømmer du om, at have et liv, hvor du kan leve af at skrive?

Mere information

Vil du gerne skrive mere? Men kan ikke komme i gang? Mangler mod?

Lider du af skriveblokering? (God nyhed: Det findes ikke!).

Har du svært ved at omforme akademisk sprog til journalistik?

Vil du gerne leve af at skrive?

Har du noget på hjerte, som du ikke kan komme ud over rampen med?

Har du skriveopgaver i dit arbejdsliv, som du ikke rigtig kan knække – fra delingstekster på sociale medier, til pressemeddelelser til debattekst?

Vil du være bedre til forskellige genrer? Blogposter, essays, klummer, kronikker, kommentarer, pjecer… men også sociale medier og bøger?

Hvis du er interesseret i at deltage i et skrive-kursus i mit skrivehus på landet, så send en mail til: signe@signewenneberg.dk

Her giver jeg alt hvad jeg har fra et liv, hvor jeg har levet af at skrive – alle genrer næsten – fra jeg var 23 år gammel. Du får hele historien om mit skriveliv, jeg er ikke nærig med informationerne.

Du vil gå fra kurset med fornyet energi og med viden om, hvor du skal fokusere og hvad du skal bruge mindre tid på. På den måde tjener kurset sig hurtigt hjem. Du slipper for mange timers spildtid, timer, du kan fakturere i stedet.

Jeg har haft masser af sessioner med kvinder, der drømmer om at skrive, og jeg lover dig, at min erfaring er brugbar på en måde, så du kan tjene penge på det.

Skriv en mail. Fortæl hvilke redskaber du mangler Så finder laver vi et kursus for dig og ligesindede. I er mange derude!

PRIS OG PRAKTIK: Kurset løber over en hel dag. Prisen er 3495 kr eks. moms pr person. Inkl. forplejning og alt. Der er mulighed for momsfritagelse. Betales senest en uge før kursusstart. Tilmelding bindende. Rabat ved at tilmelde dig selv og en kollega samtidig: 1000 kr i alt.

Dette kursus ligger i pris 2000 kroner under sammenlignelige kurser i markedet. Se hos K-forum, DJ og Information. Her er priserne 5495 plus moms for en dags kursus.

 

Tilmeld dig

 

Meld dig til Master Class i mit skrivehus

Kodeordet for mit 2018 er ”umage”. Jeg vil gøre mig umage, med at lave de bedste Master Class-dage.

Mere information
Hvem vil du gerne høre som ”gæstetaler” i en Master Class om at skrive og få ny inspiration?

Jeg er ved at planlægge 2018 – så du har mulighed for at byde ind lige nu.

Jeg vil gerne høre: Hella Joof, instruktør og forfatter. Lars Dahlager, Politiken. Trine Nygaard, tdl. chefredaktør for IN, ekspert i magasin-snedkeri. Nikoline Werdelin, tegner og dramatiker. Sif Orellana, forlægger, iværksætter og fotograf. Sofie Munster – driver Nopa. Sine Gerstenberg, som er nordisk PR-chef for L’Oreal og litterat. Renee Toft Simonsen, som er succesfuld forfatter og psykolog. Marie Jeng, som stiftede Mad&Medier og arbejder med madkommunikation. Reimer Bo Christensen, som er uafhængig journalist. Pernille Lotus, som driver Smac Agency, der arbejder med influenter og sponsoreret indhold. Line Knutzon, dramatiker, aktuel med ny bog. Lotte Thorsen, journalist på Politiken og måske Danmarks bedste interviewer. Anne Hermansen tdl. redaktionschef, Carsten Andersen, Anne Sophia Hermansen, Ditte Giese med mange flere.

Tilmeld dig

Iværksætterkursus

Er du blevet selvstændig? Drømmer du om at tage springet? Så få alle mine bedste råd til kvinder, der drømmer om at blive iværksættere eller selvstændige.

Mere information
Med kendte gæstetalere og superiværksættere på hemmelige besøg på kurset.

Hør mine egne erfaringer. Og hør de helt nede på jorden råd om alt fra økonomi, fakturering, revision, pension, jura, markedsføring og det vigtigste: Mod!

Få mod til at starte for dig selv. Lær teknikkerne og få redskaber til ikke at være bange og til at forstå årstidshjulet i din branche.

Få fat i den rigtige forsikringordning fra starten – den, der sikrer dig, hvis du bliver syg. Lær om betydningen af sorte tal og hvordan du får dem. Lær om prissætning. Sådan laver du et tilbud. Lær at lave en strategi for året og lær at holde dig til den. Beslut dig for hvor mange procent af tiden, du arbejder gratis.

Det her kursus kan du tjene hjem meget hurtigt. Man kan ikke få den slags gode råd fra værktøjskassen fra andre, end dem der bruger værktøjerne til daglig.

Kurset løber over en hel dag. Prisen er 3495 kr eks. moms pr person. Inkl. forplejning og alt. Der er mulighed for momsfritagelse til momsfritaget virksomhed. Betales senest en uge før kursusstart. Rabat ved at tilmelde dig selv og en kollega samtidig: 1000 kr i alt. 

Tilmeld dig

Sådan bruges Instagram i praksis – for private og professionelle

Bruger du Instagram? Vil du gerne i gang? Skal du bruge det mere i arbejdsøjemed?

Mere information
Instagram er blevet big business for virksomheder. Mange lægger deres marketingbudget over på de nye influencere, som i visse tilfælde kan nå længere ud end tv, print og outdoor tilsammen.

Men hvordan bruger du Instagram professionelt? Det skal vi arbejde med denne dag. Få alle de små fif, der gør det hele meget nemmere.

Kurset henvender sig både til små selvstændige enkeltmandsvirksomheder og til større firmaer, der som noget nyt vil køre marketing på Instagram. Måske har du fået den opgave.

Forud for kurses kan du med fordel læse min artikel om Instagram.

Vi får besøg af en special guest star, som fortæller om succes som professionel fuldtids-instagrammer.

Du får masser af praktisk hjælp til at komme i gang eller til at komme videre.

Du får selvfølgelig serveret en meget “instagrammabel” frokost, klar til foto.

Vi samles i “hubs” efter kurset og hjælper hinanden frem. Alene det, vil gøre, at du tjener kurset hjem hurtigt.

Tilmeld dig straks, der er rift om dette kursus. Og vi bliver max ti denne dag, da vi er skal være meget nørdet-praktiske.

Kurset løber over en hel dag. Prisen er 3495 kr eks. moms pr person. Inkl. forplejning og alt. Der er mulighed for momsfritagelse til momsfritaget virksomhed. Betales senest en uge før kursusstart. Rabat ved at tilmelde dig selv og en kollega samtidig: 1000 kr i alt. 

Tilmeld dig

Hold for kommunikationsfolk – m/k

For alle der gerne vil være bedre til specifikke skriveopgaver i det daglige arbejde.

Mere information

Har du skriveopgaver i dit arbejdsliv, som du ikke rigtig kan knække – fra delingstekster på sociale medier, til pressemeddelelser til debattekst? Talepapirer, content til web eller kapitler til kloge bøger?

Har du svært ved at omforme akademisk sprog til journalistik?

Bliver du lidt presset, når du får endnu en skriveopgave? Er du bange for at fejle? Lær nogle værktøjer, der gør det hele nemmere. Det handler om at arbejde indenfor nogle rammer, så du ved, hvad du og din virksomhed vil med jeres formidling. Hvis man bare skal formidle uden at have fokuseret formidlingen, så bliver det meget svært og man vil føle sig presset.

Hvis du er interesseret i at deltage i et skrive-kursus i mit skrivehus på landet, så send en mail til: signe@signewenneberg.dk

Her giver jeg alt hvad jeg har fra et liv, hvor jeg har levet af at skrive – alle genrer næsten – fra jeg var 23 år gammel. Du får hele historien om mit skriveliv, jeg er ikke nærig med informationerne eller med udlevering af værktøjer.

Du vil gå fra kurset med fornyet energi og med viden om, hvor du skal fokusere og hvad du skal bruge mindre tid på. Derfor er dette kursus hurtigt tjent hjem.

Skriv en mail. Fortæl hvilke redskaber du mangler Så laver vi et kursus for dig og ligesindede. I er mange derude – der er mange ord, som skal formidles hver dag. Og jeg kan hjælpe dig.

Kurset løber over en hel dag. Prisen er 3495 kr eks. moms pr person. Inkl. forplejning og alt. Der er mulighed for momsfritagelse til momsfritaget virksomhed. Betales senest en uge før kursusstart. Rabat ved at tilmelde dig selv og en kollega samtidig: 1000 kr i alt.

Tilmeld dig

Hvordan Hverdagsaktivisme?

– et kursus for en gruppe af medarbejdere på tur, som vil have fokus på fremtidens bæredygtige forbrug i køkkener, virksomheder, hjem, organisationer og i samfundet. 

Mere information
Ingen kan gøre alt – men alle kan gøre noget. Vi kigger på alt fra vand, byggeri, affald og madspild. Fortæl hvad din virksomhed gerne vil fokusere på. Så fikser vi det.

Vi kan kigge på bæredygtige materialer og hvad vi skal gør i fremtiden. Sådan en workshop har eksempelvis IKEAs internationale chefdesignere haft i mit hus. Vi brugte en dag sammen og talte helt ned i detaljer om træ, bambus og cirkulær økonomi.

Vi kan tale om husbyggeri, materialevalg, arkitektur, klimabelastning.

Jeg har indtil nu brugt huset – ikke til skrivekurser – men til voldsomt mange workshops om netop bæredygtigt byggeri i samarbejde med FSC-Danmark og Miljøstyrelsen.

NYHED: Vi kan også lave en vild event om mad og fødevarer og bæredygtighed. Vi kan tale om madspild. Tage med nogle skaldere ud og skralde mad (det er dog om natten). Eller blot se maden og tilberede den (om dagen). For at visualisere madspild og cirkulær økonomi i praksis. Det er en kæmpe øjenåbner at se og forstå, hvad der smides ud i en verden, hvor jorden presses til at levere nok fødevarer til alle.

Denne dag for en virksomhed koster 15-20.000 kr ex. moms alt efter hvor mange deltagere. Dertil skal påregnes forplejning på Rabarbergården (nabo).

Tilmeld dig

Workshop om bæredygtigt byggeri

og fremtidens bæredygtige materialer– især for Byggebranche, Arkitekter og Designvirksomheder 

Mere information
Workshop om holistiske, helende huse – og om betydningen af hygge! Kan man få det bedre af at bo i et træhus? Ja, det kan man. Kan man helbrede weltschmertz med hygge? Ja, det kan man.

“In response to a world in transition, the home environment becomes a sanctuary, an escape, a refuge and a comfort. Lifestyle embraces the federation of food, the connection of nature and the celebration of family, friends and pets. The spiritual home is a new domain in which our relationship to furniture, objects, materials and colors will gently shift, promising real change and great hope for the future. A profound search for simplicity, tenderness and humanity will pervade.
”
– Lidewij Edelkoort.

Jeg har holdt så mange workshops i mit hus på landet, at sofaen blev slidt igennem på tre år! Der har været besøg fra ind- og udland og der har siddet rigtig mange mennesker i sofaen og rundt om træbordet og diskuteret fremtidens byggeri, bæredygtige materialer og cirkulær økonomi. Huset gør er interessant i byggekredse, fordi det er verdens første FSC-certificerede træhus, det er 98 pct træ (det mest bæredygtige materiale, der findes) og der er max cirkulær økonomi indendørs. Huset står på pæle for at minimere cementforbrug og for at tage højde for fremtidens ekstremregn.

Vi kan kigge på bæredygtige materialer og hvad vi skal gør i fremtiden. Sådan en workshop har eksempelvis IKEAs internationale chefdesignere haft i mit hus. Vi brugte en dag sammen og talte helt ned i detaljer om træ, bambus og cirkulær økonomi.

Vi kan tale om husbyggeri, materialevalg, arkitektur, klimabelastning.

Jeg har indtil nu brugt huset – ikke til skrivekurser – men til voldsomt mange workshops om netop bæredygtigt byggeri i samarbejde med FSC-Danmark og Miljøstyrelsen.

Skriv eller ring. Så laver vi en workshop for din virksomhed eller gruppe. Der er en anden sofa på vej, som skal slides igennem.

Denne dag for en virksomhed koster 15-20.000 kr ex. moms alt efter hvor mange deltagere. Dertil skal påregnes forplejning på Rabarbergården (nabo).

Tilmeld dig

Havekursus

Vil du på besøg i min have? Kun en eftermiddag årligt. Forsommer! Her fortæller jeg ALT – og svarer på ALT… Og vi hygger i mit drivhus… 

Mere information

Tag tegninger med af din egen have. Eller vi tegner nye tegninger på stedet.

Lad os tale om høns, kompost, køkkenhave, drivhus, træsorter til byggeri, valg af træer, belægning og hvordan haven kan blomstre hele året rundt.

Er der mange børn, så laver jeg måske også et særligt havekursus for børn. Så hjælper min mor mig – hun er folkeskolelærer – og så er vi flere om børnene.

Min mor og jeg har holdt en del små haveworkshops for børn, lige siden jeg selv var barn, og der er ikke noget, der er så hyggeligt som det.

Jeg åbner kun haven for havekursus en gang årligt. I forsommeren. Skriv, hvis du vil med…

Et havekursus koster 500 kroner pr. person – inkl. te og kage. Vi er et lille bitte hold… 

Tilmeld dig

Mine bedste råd til krisehåndtering

Vi har fokus på kommunikation. Vi har fokus på hvordan man laver en god strategi. Overlevelsesstrategi og strategi for en selv (for ens virksomhed).

Mere information
Jeg har arbejdet som konsulent. Jeg har talt om kriser. Jeg har i mit private og professionelle liv håndteret flere kriser, ned jeg bryder mig om at tænke på. Hvordan gør man?

Det tager vi en tema-dag om. Der vil være kendte og virkelig dygtige gæsteforelæsere denne dag.

Skriv, hvis du vil være bedre til at håndtere kriser – også dem, som din virksomhed kommer ud for på sociale medier.

Skriv, hvis du har brug for medietræning og en gammel ræv (Reimer Bo fx), der kan tæske dig igennem foran et kamera og foran en kritisk flok. Holdet udgør flokken. En erfaren tv-journalist kollega til mig udgør den gamle ræv.

Du vil være i trygge rammer i mit hus. Du får god frokost. Og du vil herefter møde verden klar til at tage de shitstorme, der kommer. Man kan lære at betragte dem udefra og egentlig se dem som meget spændende kommunikationssituationer. Den viden er guld værd og kurset er dermed en god investering i at kunne sove roligt om natten og møde udfordringer med oprejst pande.

Kurset løber over en hel dag. Prisen er 3495 kr eks. moms pr person. Inkl. forplejning og alt. Der er mulighed for momsfritagelse til momsfritaget virksomhed. Betales senest en uge før kursusstart. Rabat ved at tilmelde dig selv og en kollega samtidig: 1000 kr i alt.

Tilmeld dig

Hvordan bruges influencer-marketing?

Små hold for dem, der arbejder på mediabureauer, PR-bureauer og ude i marketingafdelinger

Mere information
Markedet er ved at vende. Pengene følger i stigende grad bloggerne, youtuberne og instagrammerne. Vi skal til bunds i hvordan man arbejder bedst med influenter. Muligheder, begrænsninger, fordringer, krav. Klassisk oldgræsk retorik møder den nye instagramable virkelighed.

Her er indbudte gæstetalere, som jeg har opsnuset gennem mit virke som både journalist, redaktør, influent og bureaudirektør.

Jeg har – som noget vistnok ret unikt – haft alle kasketter og det kan vi udnytte i denne workshop, som ikke ses andre steder.

Skriv hvis dit bureau eller din afdeling vil på tur og lære det nye marked at kende.

Der er to prissætninger. Enten kommer I en hel afdeling/virksomhed/organisation og der er en samlet pris (ring!). Eller også sammensætter jeg et kursus af enkeltpersoner som vanligt. 

Tilmeld dig

Generelt om kurser

Alle kurser (undtagen det med havehalløj) er professionelle kursus-forløb,

som du vil kunne få godkendt af din arbejdsgiver

Jeg kommer gerne ud på virksomheder og arbejdspladser… Men alle de kurser du ser her finder sted i mit hus, min have og mit drivhus. Allerede da jeg byggede Brombærhuset tænkte jeg på, at bygge det, så det kunne være egnet som kursussted. Vi har allerede holdt virkelig mange – op mod 50 – workshops om blandt andet bæredygtigt byggeri i huset. Det er perfekte rammer til fordybelse og intenst arbejde. Akustikken er vældig god.

Der er mulighed for overnatning på et dejligt sted i nærheden. Pension Kildegaard.

Der er 40-45 minutters kørsel fra København til huset på landet. Der er også tog. Fem minutters gang fra Holløse St. Lige før Tisvilde St.

Hvis du pludselig ikke kan komme, så kan du ikke få pengene retur, men du kan sende en kollega i dit sted.

Vi bliver 10-12 på hvert hold.

Generelt: Prisen for en hel lang dags kursus er 3495 kr eks. moms pr person. Inkl. forplejning og materialer. Der er mulighed for momsfritagelse til momsfritaget virksomhed. Betales senest en uge inden kursusstart. Det mailer vi om.

Du får rabat ved at tilmelde dig selv og en kollega samtidig. 1000 kr i alt.

For pengene får du:

1. Indholdsmæssigt et virkelig solidt heldags-kursus. Som man næppe finder andre steder.

2. I virkelig dejlige rammer, hvor man kan tænke en tanke til ende.

3. En samtale forud for dagen, hvor jeg hører, hvad du har brug for at vide mere om.

4. Dejlig øko-mad og drikke – fra lokal leverandør. Det serveres temmelig fotogent.

5. Et kompendie skrevet af mig.

6. Værktøjer, som du kan arbejde videre med.

7. Virkelig dygtige gæstelærere – som jeg henter ind.

8. Hjælp til at dele din investering på sociale medier.

9. Mig og holdet som en del af dit professionelle netværk fremover. I lukket gruppe.

10. Feedback og feedforward fra mig og andre undervisere. Også efter kurset er slut.

Meld dig til og vær med til at få præcis, hvad du ønsker ud af kurset. Fortæl hvad du har brug for i en mail. Kom gerne med bud på ønsket gæstelærer. Der er ingen begrænsninger på hvem, jeg vil kontakte, bare de kan holde oplæg på dansk. 

Skriv dig på venteliste:

Signe Wenneberg

Signe Wenneberg er forfatter og foredragsholder - samt uafhængig journalist. Udkommer på egne platforme. Er især at finde på Instagram - her på bloggen - og på Facebook-siden. Følg med hvis du interesserer dig for hverdagsaktivisme, dyrevelfærd, bæredygtighed, ressourcer, hus og have, mad og madspild.

Pin It on Pinterest